Nieuwsbrief Renovatie stuwensemble Nederrijn en Lek

De drie stuwcomplexen Nederrijn en Lek zijn tussen 2016 en 2020 helemaal gerenoveerd. Nu de technische installaties en bewegingswerken zijn vervangen en centrale bediening mogelijk is gemaakt, kunnen de complexen hun belangrijke watermanagementtaken ook in de toekomst veilig en betrouwbaar vervullen.

Dit is de laatste nieuwsbrief over het renovatieproject.

Beroeps- en recreatievaart tevreden over renovatie Stuwensemble Nederrijn en Lek

De renovatie Stuwensemble Nederrijn en Lek is klaar. De sluizen en stuwen van de complexen in Driel, Amerongen en Hagestein kunnen ook de komende jaren weer veilig en betrouwbaar functioneren. Lees hier hoe vertegenwoordigers van de beroepsvaart en de recreatievaart terugkijken op de renovatie en wat het voor hun branches heeft opgeleverd.

Preciezer watermanagement dankzij renovatie stuwensemble Nederrijn en Lek

Het stuwensemble Nederrijn en Lek is net compleet gerenoveerd, zodat het weer helemaal klaar is om zijn belangrijke rol in het watermanagement te vervullen. Lees hier hoe René van den Heuvel, adviseur watermanagement bij Rijkswaterstaat, terugblikt op de renovatie en vertelt hoe die bijdraagt aan een beter waterbeheer.

Gerenoveerd stuwensemble Nederrijn en Lek veilig en betrouwbaar de toekomst in

Na de grootscheepse renovatie is het stuwensemble Nederrijn en Lek ook op het gebied van veiligheid weer helemaal bij de tijd. De 3 complexen voldoen op alle vlakken aan de vereisten van de Europese veiligheid-certificering. Lees hier wat dit inhoudt.

Stuwcomplexen Nederrijn en Lek weer netjes na renovatie

Nu de renovatie achter de rug is, zijn de terreinen en de wegen op en naar de stuwcomplexen heringericht. We laten het stuwensemble natuurlijk weer netjes achter. Lees hier hoe we dit doen.

Nieuwe VR-film: kijk mee naar stuwcomplex Amerongen

Nu de renovatie van het stuwensemble Nederrijn en Lek achter de rug is, zijn de stuwcomplexen in Driel, Amerongen en Hagestein weer als nieuw. Klaar voor hun belangrijke taak in het waterbeheer in de toekomst, zorgen ze voor bevaarbare rivieren en voldoende zoetwater. Bekijk het stuwensemble door de ogen van schipper Willem Jan en beheerder Eric via onze VR film. Hoe dat kan, leest u hier.