UITNODIGING Expeditie RWS2050

DE TOEKOMST VAN HET MAKEN
Zeven verrassende gesprekken

 
‘Een gedeeld verlangen is de sterkste motor van veranderingen’: een krachtige uitspraak uit het eerste gesprek van Geert Teisman en Floris Alkemade over DE TOEKOMST VAN HET MAKEN, op 11 december jl.
 
Er is grote bezorgdheid over het opwarmende klimaat, we staan voor de enorme opgave om Nederland fossielvrij te maken en we voelen ons onzeker over de gevolgen van digitalisering. Het appèl op de overheid nemen toe. Maar hoe maakbaar is Nederland? Maatschappelijke spanningen nemen toe, transities komen maar langzaam van de grond, de complexe samenleving reageert op onverwachte manieren. Zijn er nieuwe vormen van Maken nodig?  
 
In 7 verrassende gesprekken verkennen we graag samen met u die Toekomst van het Maken. Alle gesprekken worden geleid door Hannie te Grotenhuis. De sprekers gaan met elkaar, maar ook met de zaal in gesprek.

Gesprek 2: Maken tussen droom en daad

Utrecht, WTC, 29 januari 15:30 – 17:30 uur
Elke maker weet wat hij of zij wil maken. En iedereen kent het fenomeen dat de prachtige tekening die ze in gedachte had, toch niet op papier komt. Hoe kunnen we omgaan met de spanning tussen idealen en realiteit?

Een gesprek tussen Stijn Warmenhoven (18 jaar, Youth for Climate) en Annemieke Nijhof (Boegbeeld Topsector Water en Maritiem).
 
Voor dit gesprek worden mensen binnen en buiten Rijkswaterstaat uitgenodigd. Er is plaats voor max. 70 deelnemers. U kunt zich opgeven voor deelname aan dit gesprek via ExpeditieRWS2050@rws.nl

Foto: Archief Rijkswaterstaat

Voor uw agenda! Gesprek 3: De nieuwe deltawerken als samenwerkingsproject?

Utrecht, 20 februari, 15:30 – 17:30 uur.

Een gesprek tussen Adriaan Geuze (WEST 8) en Frits van Hout (ASML, directeur strategie).