Nieuwsbrief Strategische Verkenningen

De wereld om ons heen is voortdurend in beweging. Er doen zich tal van maatschappelijke ontwikkelingen voor en technische innovaties volgen elkaar snel op. Daarbij veranderen ook de verwachtingen van mensen. Het programma Strategische verkenningen is permanent alert op trends en ontwikkelingen en op de mogelijke impact voor Rijkswaterstaat. Wilt u meer weten over hoe wij het proces binnen Rijkswaterstaat vormgeven, neem dan contact met ons op door een mail te sturen naar: info.sv@rws.nl.

Samen werken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

De toekomst verkennen met Expeditie RWS2050

Dagelijks werken we bij Rijkswaterstaat aan het Nederland van vandaag en morgen. Maar hoe ziet ons land er in 2050 uit? En wat betekent dit voor het werk van Rijkswaterstaat? Dit zijn kernvragen van Expeditie RWS2050; een brede toekomstverkenning door en met Rijkswaterstaters en vele andere Nederlanders.

Lees meer

Kraaiennestdag 2020: bouw aan het Nederland van morgen

Eens per twee jaar nodigt het programma Strategische verkenningen van Rijkswaterstaat de binnen- en buitenwereld uit om tijdens de Kraaiennestdag van gedachten te wisselen over strategische issues. De eerstvolgende editie vindt plaats op 15 oktober 2020 bij Media Plaza in Utrecht. De dag staat volledig in het teken van Expeditie RWS2050.

Lees meer

Early Warning van de maand: structurele personeelstekorten

Een van de taken van het programma Strategische verkenningen is om veranderingen in de omgeving van Rijkswaterstaat tijdig te signaleren. Deze veranderingen kunnen immers gevolgen hebben voor het werk en de organisatie van Rijkswaterstaat.

Lees meer

Hoe gaat Rijkswaterstaat om met ethische vraagstukken rond IT?

Data die criminaliteit voorspellen of nieuwe technologie├źn die aangeven waar ongelukken gaan plaatsvinden. Klinkt futuristisch, toch? Niets is minder waar! Het gebeurt namelijk al en kan leiden tot ethische vraagstukken. Hoe gaat Rijkswaterstaat hiermee om?

Lees meer

Nieuwe editie Lichtkogel staat in het teken van zandtekort

In de eerste week van juni verschijnt de nieuwe editie van trendcahier De Lichtkogel. In deze editie staat de wereldwijde honger naar zand centraal. Ook gaan we in op de consequenties voor zandgebruik en zandwinning in Nederland.

Lees meer