REMINDER: UITNODIGING gesprek Adriaan Geuze en Frits van Hout (ASML)

De nieuwe deltawerken als samenwerkingsproject?

Utrecht, In Den Driehoek, 20 februari, 15:30 – 17:30 uur

Een gesprek tussen Adriaan Geuze (WEST 8) en Frits van Hout (ASML, directeur strategie)
Tijdens ‘zijn’ aflevering van Zomergasten bekritiseerde Adriaan Geuze RWS: ‘Kijk naar de deltawerken, vroeger maakte RWS dingen. Nu volgen ze procedures…’. Dit is een standpunt wat veel herkenning oplevert – ook binnen RWS. Nederland staat nu opnieuw voor een grote verbouwing, die veel maak-kracht vraagt. Maar kunnen we terug in de tijd, willen we terug in de tijd? En wat kunnen we leren van ASML, dat heel succesvol dingen maakt in een netwerk van bedrijven?

Voor dit gesprek worden mensen binnen en buiten Rijkswaterstaat uitgenodigd. Er is plaats voor max. 70 deelnemers.

U kunt zich opgeven voor deelname aan dit gesprek via expeditieRWS2050@rws.nl

DE TOEKOMST VAN HET MAKEN Zeven verrassende gesprekken

Het gesprek tussen Adriaan Geuze en Frits van Hout is het derde van een serie verrassende gesprekken. De maatschappij staat voor grote opgaven. Er is bezorgdheid over het opwarmende klimaat, we willen Nederland fossielvrij maken, er moet een circulaire economie komen en we voelen ons onzeker over de gevolgen van digitalisering. Het appèl op de overheid nemen toe. Maar hoe Maakbaar is Nederland? Maatschappelijke spanningen nemen toe, transities komen maar langzaam van de grond, de complexe samenleving reageert op onverwachte manieren. Zijn er nieuwe vormen van Maken nodig?

In 7 verrassende gesprekken verkennen we graag samen met u die Toekomst van het Maken. Alle gesprekken worden geleid door Hannie te Grotenhuis. De sprekers gaan met elkaar, maar ook met de zaal in gesprek.