REMINDER: UITNODIGING Gesprek Reon Brand (Philips Design) en Ingrid Visseren (Radboud Universiteit): MAKEN MET DE NATUUR

EXPEDITIE RWS2050: DE TOEKOMST VAN HET MAKEN

Reon Brand (Philips Design) en Ingrid Visseren (Radboud Universiteit): MAKEN MET DE NATUUR

Dinsdag 24 maart, 15:30 – 17:00 uur, WTC, Utrecht

Het besef dat we anders om moeten gaan met de natuur en natuurlijke grondstoffen is wijdverbreid. De grote vraag is: hoe? Twee uitdagende denkers gaan met elkaar en met u in gesprek. Reon Brand is Senior Director Foresight, Trends and People Research van Philips Design. Hij schreef onder andere ‘Co-Emerging Futures’, waarin hij vier mogelijke relaties tussen mens en natuur schetst. Ingrid Visseren is hoogleraar Environmental Governance and Politics aan de Radboud Universiteit. Zij is coördinerend auteur van het rapport van het Intergovernmental science-policy Platform on Biodiversity and Ecosystem Services (IPBES). In dat rapport slaan experts alarm over de dramatische wereldwijde afname in biodiversiteit.

Dit gesprek is openbaar en zowel mensen binnen als buiten Rijkswaterstaat worden uitgenodigd deel te nemen. Er is plaats voor max. 70 deelnemers.

Je kunt je opgeven voor deze sessie via expeditierws2050@rws.nl.

Er is grote bezorgdheid over het opwarmende klimaat, we staan voor de enorme opgave om Nederland fossielvrij te maken en we voelen ons onzeker over de gevolgen van digitalisering. Het appèl op de overheid nemen toe. Maar hoe maakbaar is Nederland? Maatschappelijke spanningen nemen toe, transities komen maar langzaam van de grond, de complexe samenleving reageert op onverwachte manieren. Zijn er nieuwe vormen van Maken nodig?  In 7 verrassende gesprekken verkennen we graag samen met u die Toekomst van het Maken. Alle gesprekken worden geleid door Hannie te Grotenhuis. De sprekers gaan met elkaar, maar ook met de zaal in gesprek. 

Met hartelijke groet,

Erna Ovaa
Hans Peter Benschop
Expeditie RWS2050

Fotografie: John Gundlach - Flying Holland