Nieuwsbrief Strategische Verkenningen

De wereld om ons heen is voortdurend in beweging. Er doen zich tal van maatschappelijke ontwikkelingen voor en technische innovaties volgen elkaar snel op. Daarbij veranderen ook de verwachtingen van mensen. Het programma Strategische Verkenningen is permanent alert op trends en ontwikkelingen en op de mogelijke impact voor Rijkswaterstaat. Wilt u meer weten over hoe wij het proces binnen Rijkswaterstaat vormgeven, neem dan contact met ons op door een mail te sturen naar: info.sv@rws.nl.

Samen werken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

Schrijf je in voor Kraaiennestdag 2020

Opgelet! Dit is de laatste kans om je in te schrijven voor de Kraaiennestdag die deze keer geheel in het teken staat van de toekomstverkenning Expeditie RWS2050. Hét hybride (live én online) evenement waarin jij meebouwt aan het Nederland van de toekomst.

Schrijf je in voor Kraaiennestdag 2020

Kraaiennestdag
© Rijkswaterstaat

Expeditie RWS2050: een tussenbericht

Als onderdeel van Expeditie RWS2050, gingen vorig jaar verschillende groepjes Rijkswaterstaters op expeditie. Expeditie RWS2050 is een toekomstverkenning met het oog op vernieuwing van de strategie van Rijkswaterstaat. Wat zijn de 1e bevindingen? En hoe heeft corona de Expeditie beïnvloed? Erna Ovaa en Hans Peter Benschop vertellen erover.

Expeditie RWS2050: een tussenbericht

Expeditie RWS2050: een tussenbericht
© Rijkswaterstaat

Nieuwe editie Lichtkogel over zeewier – het groene goud?

In de 1e week van november 2020 verschijnt de nieuwe editie van trendcahier De Lichtkogel. In deze editie staat de in Nederland nog jonge zeewiersector centraal.

Nieuwe editie Lichtkogel: over zeewier, het groene goud?

Zeewier
© Rijkswaterstaat

Aankondiging Lichtkogel Experience: ‘De toekomst van zand’

We leven in een wereld die lijdt aan zandhonger. Zand voor de bouw, zand voor kustverdediging, voor onze wegen, voor elektronica, voor glas en nog veel meer.

Aankondiging Lichtkogel Experience: 'De toekomst van zand'

Toekomst van zand
© Rijkswaterstaat

De middellangetermijneffecten van corona

De coronapandemie en de economische recessie beïnvloeden ons dagelijks leven ongekend. In een crisis als deze is het logisch dat alle pijlen zijn gericht op de korte termijn en de grote veranderingen die we nu meemaken.

De middellangetermijneffecten van corona

Coronamaatregelen
© Rijkswaterstaat

Early Warning van de maand: Gebouwen van plastic?

Eén van de taken van het programma Strategische Verkenningen is om veranderingen in de omgeving van Rijkswaterstaat tijdig te signaleren. Deze veranderingen kunnen immers gevolgen hebben voor het werk en de organisatie van Rijkswaterstaat.

Gebouwen van plastic?

Plastic Bricks
© Sibele Cestari

Samen sterk voor biodiversiteit

Biodiversiteit is ‘de basis van het leven’. De grote variëteit in soortenrijkdom die de natuur ons biedt, maakt ons weerbaar en sterk.

Samen sterk voor biodiversiteit

Biodiversiteit
© Rijkswaterstaat