Uitnodiging Expeditie RWS2050

Expeditie RWS2050: De toekomst van het maken

Reon Brand (Philips Design) en Ingrid Visseren (Radboud Universiteit): Maken met de natuur

Maandag 7 september, 15:30 – 17:00 uur, Utrecht

Expeditie RWS2050: De toekomst van het maken

Reon Brand (Philips Design) en Ingrid Visseren (Radboud Universiteit): Maken met de natuur

Maandag 7 september, 15:30 – 17:00 uur, Utrecht

Het besef dat we anders moeten omgaan met de natuur en natuurlijke grondstoffen is wijdverbreid. De grote vraag is: hoe? Twee uitdagende denkers gaan met elkaar en met u in gesprek. Reon Brand is Senior Director Foresight, Trends and People Research van Philips Design. Hij schreef onder andere ‘Co-Emerging Futures’, waarin hij vier mogelijke relaties tussen mens en natuur schetst. Ingrid Visseren is hoogleraar Environmental Governance and Politics aan de Radboud Universiteit. Zij is coördinerend auteur van het rapport van het Intergovernmental science-policy Platform on Biodiversity and Ecosystem Services (IPBES). In dat rapport slaan experts alarm over de dramatische wereldwijde afname in biodiversiteit. 

Dit gesprek is openbaar; zowel mensen van binnen als buiten Rijkswaterstaat kunnen deelnemen. In verband met de coronamaatregelen is er plek voor ongeveer 40 mensen in de zaal. De bijeenkomst is ook te volgen via een livestream. Je kunt je opgeven voor de sessie via expeditieRWS2050@rws.nl. Dit is een bijeenkomst die eerder in maart en juni gepland was, maar werd uitgesteld als gevolg van het coronavirus.

 
Nieuwe vormen van Maken

Er is grote bezorgdheid over het opwarmende klimaat, we staan voor de enorme opgave om Nederland fossielvrij te maken en we voelen ons onzeker over de gevolgen van digitalisering. Het appèl op de overheid neemt toe. Maar hoe maakbaar is Nederland? Maatschappelijke spanningen nemen toe, transities komen maar langzaam van de grond, de complexe samenleving reageert op onverwachte manieren. Zijn er nieuwe vormen van Maken nodig?

In 7 verrassende gesprekken op maandag 7 september verkennen we graag samen met u die Toekomst van het Maken. Alle gesprekken worden geleid door Hannie te Grotenhuis. De sprekers gaan met elkaar, maar ook met de zaal in gesprek.

Hartelijke groet,

Erna Ovaa en Hans Peter Benschop 
Expeditie RWS2050 

Expeditie RWS2050
Expeditie RWS2050 verkent de toekomst van Nederland en de rol van Rijkswaterstaat daarin. ‘De toekomst van het maken’ is een van de onderdelen van deze ontdekkingstocht. Voor meer informatie over het project kun je terecht bij Erna Ovaa (06-51 31 00 89) en Hans Peter Benschop (06-11 05 23 43).