Beeld: ©RWS WVL

Nieuwsbrief Strategische Verkenningen

De wereld om ons heen is voortdurend in beweging. Er doen zich tal van maatschappelijke ontwikkelingen voor en technische innovaties volgen elkaar snel op. Daarbij veranderen ook de verwachtingen van mensen. Het programma Strategische Verkenningen is permanent alert op trends en ontwikkelingen en op de mogelijke impact voor Rijkswaterstaat.

15 jaar Strategische Verkenningen: de gewetensfunctie van Rijkswaterstaat

Het programma Strategische Verkenningen van Rijkswaterstaat bestaat 15 jaar. Programmaleider Erna Ovaa is er sinds het allereerste begin bij. Reden genoeg om samen met haar terug te blikken en vooruit te kijken. Welke trends en ontwikkelingen spelen er en wat is hun impact op Rijkswaterstaat? Dat is in een notendop waar het programma voor staat.

Lees meer

Early Warning van de maand: het regent regentuinen en wadi’s

Een van de taken van het programma Strategische Verkenningen is om veranderingen in de omgeving op tijd te signaleren. Deze kunnen gevolgen hebben voor ons werk en onze organisatie. We verzamelen signalen van mogelijke veranderingen door in gesprek te gaan met experts binnen en buiten de organisatie. De resultaten worden weergegeven in korte Early Warning-signalen.

Lees meer

Ruimte voor het strategische gesprek

Het programma Strategische Verkenningen bestaat 15 jaar. Dat is een mooie mijlpaal! In de loop der jaren leverden veel verschillende mensen hier hun eigen, unieke bijdrage aan. Reden om eens samen met enkele van hen terug te blikken. Wat viel hen op? Waar kregen zij energie van?

Lees meer

Vooruitblik op nieuwe editie Lichtkogel over materialen

De energietransitie, die is welbekend. Maar er is ook een materialentransitie nodig om het doel van een klimaatneutraal Nederland in 2050 te halen. De vraag naar producten en materialen neemt wereldwijd echter nog steeds toe. Hoe kunnen we de overgang naar minder, of materialen die beter zijn voor onze leefomgeving, mogelijk maken?

Lees meer

eLaw: verantwoord digitaliseren als overheidsorganisatie

Wat hebben de crompouce en de inzet van digitalisering bij Rijkswaterstaat met elkaar te maken? Niet veel, zou je zeggen. Maar de huidige discussies over de eigendomsrechten van een gebakje, zien we ook steeds vaker terug bij het gebruik van digitale oplossingen.

Lees meer

Colofon

Strategische Verkenningen
Dit is een nieuwsbrief van het programma Strategische Verkenningen van Rijkswaterstaat.

Meer weten?
Kijk voor meer informatie en nieuws op onze website: Rijkswaterstaat Strategische Verkenningen.

Meedenken?
Heb je ideeën of input voor het programma? Stuur een e-mail naar info.sv@rws.nl.