Beeld: ©RWS WVL

Kom naar de Lichtkogel Experience Materialentransitie

Datum: 13 juni 2024 13:00 - 17:30 uur
Locatie: Metaal Kathedraal, Rijksstraatweg 20, Utrecht

We staan op een keerpunt van materiaalgebruik. Zo min mogelijk gebruiken en weggooien wordt de norm. Soms kunnen onderdelen van bouwwerken nog prima elders ingezet worden. Of kunnen grondstoffen opnieuw worden gebruikt. Dat scheelt heel veel in de CO2-uitstoot. Maar dit vraagt wel om de inspanning van de hele bouwketen. Doe en denk mee over hoe we dit samen kunnen aanpakken, opschalen en versnellen! Kom op 13 juni naar de Lichtkogel Experience over de materialentransitie.

Denk en doe mee!

Waarom is de materialentransitie nodig? Hoe kunnen we bouwen binnen planetaire grenzen? Hoe kunnen we inzetten op strategieën om de CO2-uitstoot in de bouwsector te verminderen? Wat kunnen we daarbij leren van andere sectoren? Denk mee met Sybren Bosch die zich als adviseur bij Copper8 onder meer richt op circulair bouwen en inkopen, beleids- en strategieontwikkeling.

De materialentransitie? Die moet je doen! In 4 workshops gaan we aan de slag om de deze transitie te ervaren door te spelen, ontdekken, bouwen en samen te werken. Doe mee met Wouter van den Berg (Nebest), Lizanne Dirkx en Jan Jongert (Superuse Studios), Jeannette Levels-Vermeer (Circo) en Gerben Tuin (Nature Building Project).

Kijk voor het programma op delichtkogel.nl/experience.

Meld je nu aan

Wat is het beoogde resultaat van de materialentransitie? Hoe kunnen we ecologische, sociale en financiële waarde creëren voor onze fysieke leefomgeving? Hoe ambitieus en realistisch moeten we zijn om doelen voor de circulaire economie te halen?

Ga in gesprek met Jan Willem van de Groep (Building Balance), Mark Intven (VNCI), Edwin Thie (Rijkswaterstaat) en Geert Warringa (CE Delft) over strategieën voor een circulaire toekomst. Denk mee over de kansen voor de materialentransitie in de bouwketen. Doe mee en ervaar de mogelijkheden om circulaire doelen voor de toepassing van bouwmaterialen te realiseren. Je bent van harte welkom bij de Lichtkogel Experience Materialentransitie.

Meld je aan op delichtkogel.nl/experience.

Colofon

Strategische Verkenningen
Dit is een nieuwsbrief van het programma Strategische Verkenningen van Rijkswaterstaat.

Meer weten?
Kijk voor meer informatie en nieuws op onze website: Rijkswaterstaat Strategische Verkenningen.

Meedenken?
Heb je ideeën of input voor het programma? Stuur een e-mail naar info.sv@rws.nl.