Nieuwsbrief | Over de Rijkswaterstaat Marktdag 2019, de transitie van de GWW-sector en de Best Value-aanpak

In de nieuwe editie van ons online magazine ‘Rijkswaterstaat &’ gaan we in op de Marktdag 2019 en de noodzakelijke transitie van de GWW-sector. Daarnaast leest u meer over de Best Value-aanpak. Verder in dit nummer: Noordzee-data voor ons allemaal, de website mindergrondrisico.nl en nog veel meer.

Marktdag 2019: Hallo Morgen!

De Marktdag 2019 was anders. Geen plenaire lezingen, maar opgezet als een festival. Passend bij de opgave waar Rijkswaterstaat en de markt voor staan: anders te kijken naar onze opgaven, ons werk en naar de toekomst.

Lees verder

Transitie GWW-sector moet samen

Om de forse en complexe infrastructurele bouwopgave de komende decennia met succes te realiseren, is een nieuwe, gezamenlijke aanpak nodig van Rijkswaterstaat en de markt. Deze transitie van de GWW-sector was uiteraard onderwerp van een van de sessies tijdens de Rijkswaterstaat Marktdag.

Lees verder

Niet alleen de stenen, maar ook het cement

Geef de opdrachtnemer de leiding, zodat zijn expertise optimaal kan worden benut. Dat is de kern van de Best Value-aanpak. Bij het project ‘Aanleg overnachtingshaven Lobith, locatie Spijk’ passen Rijkswaterstaat en Royal HaskoningDHV deze aanpak toe.

Lees verder

Noordzee-data voor iedereen

Het Maritiem Informatievoorziening ServicePunt (MIVSP) plaatst sensoren op aansluitplatforms bij nieuwe windmolenparken op zee. Publieke en private partijen delen mee in de schat aan informatie die dat oplevert. ‘We leren veel van elkaar.’

Lees verder

Een tweede leven voor de Noordersluis

Wat kun je met een sluis die geen sluis meer is? Dat vroeg Rijkswaterstaat zich af. Een jaar verder liggen er 5 waardevolle suggesties voor de toekomst van de Noordersluis; het resultaat van co-creatie. En meteen een mooie vingeroefening voor de Omgevingswet.

Lees verder

Minder grondrisico’s dankzij nieuwe website

Hoe kunnen we de risico’s van grondverzet in projecten beter beheersen? Met die vraag in het achterhoofd gingen Rijkswaterstaat en marktpartijen samen aan de slag. Het resultaat: de website mindergrondrisico.nl.

Lees verder

Nieuwe inkoopplanning in november

Er wordt hard gewerkt om de gevolgen van de stikstofuitspraak van de Raad van State in kaart te brengen. Ook projecten van Rijkswaterstaat raken aan die uitspraak. We doen er alles aan om zo snel mogelijk duidelijkheid te verschaffen. Met het oog op zorgvuldigheid en juistheid is meer tijd nodig om de implicaties van de kabinetsreactie op het advies van de commissie Remkes mee te nemen in onze inkoopplanning. Daarom kiezen we ervoor de inkoopplanning – die normaal gesproken in oktober zou verschijnen – in november te publiceren.