Nieuwsbrief Rijkswaterstaat Zakelijk & Innovatie

De nieuwsbrief voor alle zakelijke partners van Rijkswaterstaat.
Samen werken we aan een veilig, bereikbaar en leefbaar Nederland.

Rijkswaterstaat zoekt circulaire innovaties

Om de Nederlandse klimaatdoelstellingen te halen en de economie te versterken, verduurzaamt de overheid de Rijksinfrastructuur. Als grote opdrachtgever wil Rijkswaterstaat in 2030 volledig klimaatneutraal en circulair te werken, met hoogwaardig hergebruik van alle materialen. Daarom zijn we op zoek naar circulaire innovaties.

Lees verder

Nieuw contract onderhoud veerhavens Waddenzee

Rijkswaterstaat heeft een nieuw contract opgesteld voor het onderhoud van veerhavens aan de Waddenzee. Dit contract kent meerdere verbeteringen ten opzichte van het vorige. De aanpassingen moeten zorgen voor meer kwaliteit en efficiëntie binnen de keten van partijen die zich bezighouden met de instandhouding van deze specifieke infrastructuur.

Lees verder

Renovatie van geleiderails: technisch en economisch haalbaar, met winst voor milieu

De renovatie van geleiderails kan op een verantwoorde manier in de praktijk worden gebracht. Renoveren en opnieuw gebruiken geeft een aanzienlijke winst voor het milieu, met een besparing op de milieukosten tot wel 70%.

Lees verder

Invoeringsdatum Veiligheid in Aanbestedingen naar 2022

De beoogde invoeringsdatum van Veiligheid in Aanbestedingen wordt met een jaar opgeschoven. De invoeringsdatum wordt 1 januari 2022, in plaats van de geplande 1 januari 2021.

Lees verder

Project Gaasperdammertunnel: ‘Opdrachtgever en opdrachtnemer waren één team’

De eerste rijstroken van de Gaasperdammertunnel zijn officieel geopend door minister Van Nieuwenhuizen. Met de sleutelfiguren van aannemerscombinatie IXAS blikken we terug op een reusachtig project van bijna 5 jaar. ‘Vaak vormden Rijkswaterstaat en IXAS één team: RIXWAS’

Lees verder