Nieuwsbrief Rijkswaterstaat Zakelijk & Innovatie

De nieuwsbrief voor alle zakelijke partners van Rijkswaterstaat.
Samen werken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

Van 3 t/m 7 februari: Week van de Circulaire Economie en Klimaat

In 2030 wil Rijkswaterstaat volledig klimaatneutraal en circulair werken. Welke stappen moeten we daarvoor zetten, welke kennis is nodig en welke innovaties? Tijdens de Week van de Circulaire Economie en Klimaat nodigen wij samenwerkingspartners, marktpartijen en overheden uit om samen met ons aan de slag te gaan. Ga mee op ‘Tour Circulair’. Bekijk het programma en meld je aan.

Lees verder

ViA15 definitief gegund aan GelreGroen

Rijkswaterstaat heeft het project A12/A15 Ressen - Oudbroeken (ViA15) definitief gegund aan het consortium GelreGroen. Dit consortium wordt verantwoordelijk voor het ontwerpen, bouwen en financieren (DBFM) van het doortrekken van de snelweg A15 en de verbreding van de A12 en A15 in de regio Arnhem-Nijmegen.

Lees verder

Rijkswaterstaat scoort hoog als ‘innovatievriendelijke inkoper’

Welke publieke organisaties zetten instrumenten in die het inkopen van innovaties gemakkelijker maken? En wie lopen er voorop in de toepassing van deze instrumenten? PIANOo, het expertisecentrum aanbesteden, zocht het uit en stelde een ranglijst samen van ‘innovatievriendelijke inkopers’ in de publieke sector.

Lees verder

Michèle Blom over samenwerking met de markt

In het BNR-radioprogramma en podcastserie ‘Bouwmeesters’ was Michéle Blom, directeur-generaal van Rijkswaterstaat, eind 2019 te gast. Samen met presentator Paul Laseur blikt ze terug op het bewogen bouwjaar 2019 en kijkt ze vooruit naar 2020. Een jaar waarin de samenwerking met marktpartijen en de transitie naar een vitale GWW-sector bovenaan staat.

Luister de podcast op de website van BNR