Nieuwsbrief Rijkswaterstaat Zakelijk & Innovatie

De nieuwsbrief voor alle zakelijke partners van Rijkswaterstaat.
Samen werken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

Rijkwaterstaat en marktpartijen maken samen werk van een vitale infrasector

Rijkswaterstaat en marktpartijen gaan zich de komende jaren inzetten voor een brede transitie in de infrasector. Dit gebeurt onder meer door in nieuwe projecten ervaringen op te doen met nieuwe samenwerkings- en contractvormen, doorontwikkeling van lopende pilots en kennis te vergroten door onderzoek.

Lees meer

Jaarrapportage geeft overzicht circulaire projecten

Samen met marktpartijen en andere partners doet Rijkswaterstaat op verschillende manieren kennis en praktijkervaringen op over circulair werken. De jaarrapportage Impulsprogramma Circulaire Economie 2019 geeft een overzicht van alle resultaten die vorig jaar zijn geboekt.

Lees meer

Rijkswaterstaat publiceert inkoopplanning februari 2020

Rijkswaterstaat publiceert regelmatig de voorgenomen werkzaamheden en aanbestedingen op zijn website. Hiermee komen we tegemoet aan de wens van de markt om zo vroeg mogelijk op de hoogte te zijn van relevante ontwikkelingen en plannen, zodat zij daarop kunnen anticiperen. De planning van februari 2020 is nu in te zien.

Lees meer

Rijkswaterstaat investeert fors in doorontwikkeling circulaire viaducten

Rijkswaterstaat heeft tijdens de 5e landelijke Week van de Circulaire Economie aangekondigd €5 miljoen te investeren in de doorontwikkeling van circulaire viaducten. Dit wordt gedaan met de publicatie van de Strategic Business Innovation Research (SBIR) Circulaire Viaducten.

Lees meer

‘Duurzame Parel’ voor energieneutrale A16 Rotterdam

Het project A16 Rotterdam is onderscheiden met een ‘Duurzame Parel’, een prijs voor projecten die de Aanpak Duurzaam GWW op een unieke wijze toepassen. De Duurzame Parel werd tijdens het congres ‘Duurzaam GWW’ uitgereikt aan opdrachtgever Rijkswaterstaat en de bouwcombinatie De Groene Boog.

Lees meer