Nieuwsbrief Rijkswaterstaat Zakelijk & Innovatie

De nieuwsbrief voor alle zakelijke partners van Rijkswaterstaat.
Samen werken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

Innovatieloket Rijkswaterstaat: snel met de juiste mensen aan tafel

Rijkswaterstaat staat open voor innovaties en het Innovatieloket is het startpunt. Ondernemers kunnen er eenvoudig een voorstel indienen, zodat kansrijke innovaties snel verder kunnen komen. Michiel Maandag van het bedrijf PrimiusX klopte aan bij het loket met een nieuwe techniek voor videosurveillance.

Lees verder

Aanbestedingen programma Kustlijnzorg hervat

Rijkswaterstaat hervat de aanbesteding van drie nieuwe contracten voor zandsuppleties die in 2020 en 2021 binnen het programma Kustlijnzorg worden uitgevoerd. De aanbestedingen waren in 2019 al gepland, maar zijn door de stikstofproblematiek vertraagd. Het eerste contract is op 8 mei 2020 op TenderNed gepubliceerd.

Lees verder

Aanbesteden met de concurrentiegerichte dialoog light: een succesverhaal

Rijkswaterstaat gunde het groot onderhoud A6 (Lelystad-Noord - Ketelbrug) onlangs aan Heijmans. Het aanbestedingstraject voor het vernieuwen van deze snelweg was in meerdere opzichten bijzonder. Zo was circulariteit en duurzaamheid een van de gunningscriteria. En werkte Rijkswaterstaat voor de eerste keer op basis van de concurrentiegerichte dialoog light.

Lees verder

Waterprofessionals zien perspectief in het delen van data en modellen in de Watercloud

Door gebruik te maken van elkaars data en modellen kunnen waterprofessionals in Nederland nog beter hun werk doen en de totstandkoming en uitvoering van waterbeleid versnellen. Dat is de conclusie van de zogenoemde Watercloudvisie die is opgesteld door een consortium van partijen uit de watersector, onder leiding van Royal HaskoningDHV, in opdracht van Rijkswaterstaat.

Lees verder

Rijkswaterstaat-projecten die doorgaan tijdens de coronacrisis

Ondanks de uitdagingen die de coronacrisis met zich meebrengt, gaan onze projecten toch zo veel mogelijk door. Neem met deze fotogalerij een digitaal kijkje bij een aantal van deze projecten.

Lees verder