Nieuwsbrief Rijkswaterstaat Zakelijk & Innovatie

De nieuwsbrief voor alle zakelijke partners van Rijkswaterstaat.
Samen werken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

Marktdag 2020: doorwerken aan een vitale infrasector

‘Ook in deze bijzondere tijden werken we samen met de markt door aan een vitale infrasector’, zo stelde Michèle Blom, directeur-generaal Rijkswaterstaat, tijdens de Rijkswaterstaat Marktdag op 4 november 2020. Door de coronamaatregelen vond de Marktdag dit jaar helemaal online plaats.

Lees meer

Rijkswaterstaat publiceert nieuwe inkoopplanning (november 2020)

Rijkswaterstaat publiceert regelmatig de voorgenomen werkzaamheden en aanbestedingen. Hiermee komen we tegemoet aan de wens van de markt om zo vroeg mogelijk op de hoogte te zijn van relevante ontwikkelingen en plannen, zodat zij daarop kunnen anticiperen. De meest recente planning (november 2020) is nu in te zien.

Lees meer

Rijkswaterstaat gunt Opwaardering Twentekanalen aan de Combinatie Van Oord - Hakkers - Beens

De bouwcombinatie Van Oord - Hakkers - Beens gaat in opdracht van Rijkswaterstaat de laatste fase van de verruiming van de Twentekanalen uitvoeren. Op 28 oktober 2020 zetten plaatsvervangend directeur-generaal van Rijkswaterstaat Patricia Zorko en directeur van Van Oord Richard Brouwer hun handtekening onder het contract.

Lees meer

Bouwcombinatie Dura Vermeer, Dynniq en SPIE wint aanbesteding renovatie Heinenoordtunnel

Rijkwaterstaat heeft de opdracht voor de renovatie van de Heinenoordtunnel in de snelweg A29 definitief gegund aan Savera III, een combinatie van Dura Vermeer Divisie Infra BV, Dynniq Nederland BV en SPIE Nederland BV. Naast de renovatie bestaat de opdracht uit het ontwikkelen en toepassen van een generiek en herbruikbaar systeem voor de bediening, besturing en bewaking.

Lees meer

Marjolijn van de Zandschulp nieuwe hoofdingenieur-directeur Rijkswaterstaat Oost-Nederland

Marjolijn van de Zandschulp is benoemd tot hoofdingenieur-directeur (HID) van Rijkswaterstaat Oost-Nederland. Zij volgt op 1 januari 2021 Nelly Kalfs op, die op 24 september 2020 burgemeester werd van de gemeente Lingewaard.

Lees meer