Nieuwsbrief Rijkswaterstaat Zakelijk & Innovatie

De nieuwsbrief voor alle zakelijke partners van Rijkswaterstaat.
Samen werken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

Rijkswaterstaat werkt veiliger aan de weg met Go-Barry

‘Iedereen elke dag veilig thuis’ is een credo dat Rijkswaterstaat serieus meent. Met de Go-Barry, een nieuwe, mobiele barrier, wordt de weg tijdens werkzaamheden nog veiliger voor weggebruikers én wegwerkers.

Lees meer

Onderhoud vaarwegen Oost-Nederland gegund aan Heijmans en Strukton

Heijmans en Strukton doen de komende 5 jaar het onderhoud aan de rivieren en kanalen in Oost-Nederland. De opdracht hiervoor is op 12 februari 2021 ondertekend. Het onderhoud is verdeeld over 2 percelen. Het project loopt 5 jaar, met een verlengingsmogelijkheid van 3 jaar.

Lees meer

Rijkswaterstaat en markt houden elkaar scherp bij vernieuwing selectiebeleid

De samenwerking tussen Rijkswaterstaat en marktpartijen bij de vernieuwing van het selectiebeleid bij aanbestedingen in de Grond, Weg, en Waterbouw (GWW) werpt zijn vruchten af. Dat bleek tijdens het webinar ‘Monitoring selectiebeleid’ op 2 februari 2021. ‘We luisteren echt naar elkaar en houden elkaar scherp. Zo kunnen we samen de tenderpraktijk verder optimaliseren.’

Lees meer

Hoe Best Value heeft bijgedragen aan het succes van project Houtribdijk

Door het coronavirus was de oplevering van de versterkte Houtribdijk in 2020 een bescheiden feestje. Het succes van het project was er niet minder om. Opdrachtgever Rijkswaterstaat en de combinatie Boskalis Van Oord kijken terug op een zeer geslaagd project en uitstekende samenwerking.

Lees meer

Bereid je voor op de invoering van Veiligheid in Aanbestedingen en contracten: webinar op 6 april

In de bouw gebeuren nog steeds veel ongevallen. Het gedrag van medewerkers is daarbij vaak een bepalende factor. Om bij te dragen aan meer veiligheid in de sector is Rijkswaterstaat aangesloten bij de Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVB). Rijkswaterstaat certificeert zich op de Veiligheidsladder en voert per 1 januari 2022 de GCVB-maatregel ‘Veiligheid in Aanbestedingen en contracten‘ (ViA) in. Het is belangrijk dat marktpartijen die voor Rijkswaterstaat willen werken hier goed op voorbereid zijn. Met een reeks webinars helpt de GCVB bedrijven om zich voor te bereiden op de invoering van ViA. Het eerstvolgende webinar is op 6 april.