Nieuwsbrief Rijkswaterstaat Zakelijk & Innovatie

De nieuwsbrief voor alle zakelijke partners van Rijkswaterstaat.
Samen werken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

Prestatiecontract onderhoud Oosterscheldekering kent veel verbeteringen

Rijkswaterstaat heeft een nieuw prestatiecontract op de markt gezet voor het meerjarig onderhoud van de Oosterscheldekering en het omliggende areaal. Het contract bevat een aantal verbeteringen uit het programma ‘Op weg naar een vitale infra’.

Lees meer

Rijkswaterstaat derde in top 10 innovatievriendelijke inkopers

Rijkswaterstaat staat op de derde plaats in de ranglijst van publieke organisaties die innovatie stimuleren. De lijst wordt opgesteld door PIANOo, het expertisecentrum aanbesteden. Gaat het om de inzet van innovatievriendelijke inkoopinstrumenten bij ICT-aanbestedingen, dan scoort Rijkswaterstaat zelfs een tweede plek.

Lees meer

Rijkswaterstaat en SAAone gaan samen voor duurzaamheid: ledverlichting op de A1/A6

Wellicht is het al opgevallen, de verlichting langs de snelweg A1 en snelweg A6 rondom knooppunt Muiderberg brandt glashelder en het zicht is contrastrijk en rustig voor de ogen. Deze verbetering is tot stand gebracht door SAAone, de aannemerscombinatie die in opdracht van Rijkswaterstaat tot en met 2042 verantwoordelijk is voor onder meer het onderhoud van dit gedeelte van de A1 en de A6.

Lees meer

Rijkswaterstaat gunt aanleg Innovatiestrook A58 aan Gebr. Van Kessel

Rijkswaterstaat heeft de opdracht voor de aanleg van de Innovatiestrook A58 Kloosters definitief gegund aan VolkerWessels-onderneming Gebr. Van Kessel. Het project wordt een showcase van duurzame en circulaire toepassingen binnen de GWW-sector.

Lees meer

Nieuwe Merwedebrug A27 Houten - Hooipolder: stalen boogbrug met betonnen dek

De voorbereidingen voor de aanbesteding van het project verbreding A27 Houten - Hooipolder zijn in volle gang. Bij de aanbesteding maakt Rijkswaterstaat gebruik van het 2-fasen proces. Ook is inmiddels duidelijk dat de nieuwe Merwedebrug een stalen boogbrug met betonnen dek wordt. Naar verwachting start de aanbesteding van het DBM-contract Zuid (Hooipolder - Everdingen) voor de zomer. In een later stadium volgt het D&C-contract Noord (Houten - Everdingen).

Lees meer

Rijkswaterstaat legt basis Europese standaard voor duurzame geluidschermen

In Nederland en andere Europese landen staan kilometers aan geluidschermen. Het is belangrijk dat ze geluidsoverlast beperken, en daarnaast liefst zo duurzaam en circulair mogelijk zijn. Medewerkers van Rijkswaterstaat gingen hiermee aan de slag. De richtlijnen die zij opstelden, kregen een positieve reactie in de Europese Commissie. Die wil de richtlijnen voor duurzame geluidschermen nu voor heel Europa gaan gebruiken.

Lees meer