Nieuwsbrief Rijkswaterstaat Zakelijk & Innovatie

De nieuwsbrief voor alle zakelijke partners van Rijkswaterstaat.
Samen werken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

Start Buyer Group Circulaire Viaducten

Rijkswaterstaat start samen met PIANOo een Buyer Group Circulaire Viaducten. Hierin verkennen Rijkswaterstaat en andere publieke opdrachtgevers hoe zij circulaire viaducten het beste kunnen inkopen. Partijen gaan op deze manier verder met de transitie die is ingezet door de SBIR Circulaire Viaducten.

Lees meer

Uitvoering renovatie Heinenoordtunnel kan van start

Rijkswaterstaat en de bouwcombinatie Savera III hebben vrijdag 2 juli 2021 het uitvoeringscontract voor de renovatie van de Heinenoordtunnel ondertekend. 8 maanden na de gunning van het project is de uitwerkingsfase nu afgerond en kunnen de partijen van start met de uitvoeringsfase.

Lees meer

Rijkswaterstaat selecteert bureaus voor ingenieursdiensten en proces- en projectbeheersing

Rijkswaterstaat heeft meerdere advies- en ingenieursbureaus of bureaucombinaties geselecteerd voor 2 nieuwe raamovereenkomsten, 1 voor ingenieursdiensten en 1 voor proces- en projectbeheersing. De overeenkomsten gingen in op 1 juli 2021 en hebben een looptijd van 3 jaar, met optie tot verlenging van 1 jaar.

Lees meer

Nieuw contract renovatie en onderhoud veerhavens Waddenzee

Rijkswaterstaat heeft het nieuwe contract voor renovatie en onderhoud van de veerhavens aan de Waddenzee gegund aan de combinatie SPIE Nederland B.V., De Boer & De Groot Civiele Werken B.V. en Jansma Drachten B.V. Het contract met deze aannemerscombinatie ging in op 1 juli 2021.

Lees meer

Rijkswaterstaat publiceert nieuwe inkoopplanning

Rijkswaterstaat publiceert regelmatig de voorgenomen werkzaamheden en aanbestedingen. Hiermee komt de organisatie tegemoet aan de wens van de markt om zo vroeg mogelijk op de hoogte te worden gebracht van relevante ontwikkelingen en plannen, zodat zij daarop kunnen anticiperen. De meest recente planning (juli 2021) is nu in te zien.

Lees meer

Rijkswaterstaat, TNO en TU Delft starten meerjarig kennisprogramma naar verduurzaming asfalt

Rijkswaterstaat, TNO en TU Delft zijn gestart met het Kennisprogramma Knowledge-based Pavement Engineering (KPE). Een unieke samenwerking tussen de 3 organisaties waarin langjarig wetenschappelijke en toegepaste kennis wordt opgedaan over de levensduur van asfalt.

Lees meer