Nieuwsbrief Rijkswaterstaat Zakelijk & Innovatie

De nieuwsbrief voor alle zakelijke partners van Rijkswaterstaat.
Samen werken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

Rijkswaterstaat tweede in top duurzame aanbesteders

Rijkswaterstaat stijgt naar de tweede plaats in de ranglijst van meest duurzame aanbesteders, die jaarlijks wordt opgesteld door Bouwend Nederland. Namens Rijkswaterstaat nam directeur-generaal Michèle Blom de prijs en felicitaties in ontvangst van Fries Heinis, algemeen directeur van Bouwend Nederland en Robert Koole, voorzitter van de beleidsadviescommissie Duurzaamheid van de organisatie.

Lees meer

Rijkswaterstaat op Dutch Design Week: anders denken over mobiliteit

De Dutch Design Week is misschien niet een event waar je Rijkswaterstaat verwacht. Toch zijn we al meerdere jaren van de partij in Eindhoven. Als partner van The Embassy of Mobility nemen we deel aan verschillende experimenten, waarbij het draait om duurzaamheid en anders denken over mobiliteit.

Lees meer

Start aanbesteding verbreding A27 Houten - Hooipolder contract Noord (Houten - Everdingen)

Rijkswaterstaat zoekt een aannemer voor de verbreding van de snelweg A27 tussen Houten en knooppunt Everdingen. Dit is contract Noord van het project A27 Houten - Hooipolder. De aanbestedingsdocumenten voor deze opdracht zijn op 1 november 2021 gepubliceerd op TenderNed.

Lees meer

Innoveren bij en met Rijkswaterstaat in de praktijk

De ontwikkelingen in het werkgebied van Rijkswaterstaat gaan sneller dan ooit. Het klimaat verandert, energie moet groener, de mobiliteit groeit en ruimte wordt schaarser. Daarnaast worden de komende jaren ook nog honderden bruggen, sluizen, viaducten en tunnels vervangen of gerenoveerd.

Lees meer

Veel aandacht voor diversiteit in nieuw contract selectie Rijkstrainees

De selectie van trainees bij de Rijksoverheid wordt de komende 2 tot maximaal 4 jaar uitgevoerd door het HR-adviesbureau Leeuwendaal. In het nieuwe contract is er speciale aandacht voor diversiteit en inclusie. Rijkswaterstaat heeft deze aanbesteding uitgevoerd namens de Rijksoverheid.

Lees meer

Rijkswaterstaat gunt combinatie ‘Hof van Marken’ de opdracht voor dijkversterking Marken

Hof van Marken, een aannemerscombinatie van de Vries & van de Wiel en JLD Contracting, gaat de West- en Zuidkade van de dijk rond Marken buitenwaarts versterken. De combinatie is winnaar van de aanbesteding die Rijkswaterstaat heeft uitgeschreven voor de uitvoering van de dijkversterking. De werkzaamheden starten naar verwachting in het voorjaar van 2023.

Lees meer

Marktdag 2021: leren van samen werken aan de transitie

‘Alles wat we doen, doen we duurzaam. En anders doen we het niet.’ Met die woorden maakte Michèle Blom, directeur-generaal van Rijkswaterstaat, duidelijk dat het de organisatie menens is als het gaat om duurzaamheid en circulariteit. Blom sprak tijdens de online Rijkswaterstaat Marktdag op 6 oktober 2021, waar relaties vanuit de markt en Rijkswaterstaters digitaal aanwezig waren.

Lees meer