Nieuwsbrief Rijkswaterstaat Zakelijk & Innovatie

De nieuwsbrief voor alle zakelijke partners van Rijkswaterstaat.
Samen werken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

Handreiking contractuele portfolioaanpak beschikbaar

Rijkswaterstaat introduceert een handreiking contractuele portfolioaanpak. De handreiking is in nauwe samenwerking met de markt tot stand gekomen en stimuleert een nieuwe manier van samenwerken die bijdraagt aan meer continuïteit en innovatie.

Lees meer

Rijkswaterstaat gunt renovatie tunnels A73 aan Croonwolter&dros en Ballast Nedam

Rijkswaterstaat heeft de opdracht voor renovatie van de Roertunnel en de Tunnel Swalmen in de A73 gegund aan een combinatie van Croonwolter&dros en Ballast Nedam. Naast de renovatie wordt de combinatie ook verantwoordelijk voor meerjarig onderhoud en monitoring van de tunnels.

Lees meer

Onderhoud kunstwerken Rijkswaterstaat Oost-Nederland gegund aan combinatie Vitaal

De komende 6 jaar voert de combinatie Vitaal het vaste onderhoud uit aan de sluizen, gemalen, aflaatwerken en (vaste en beweegbare) bruggen van Rijkswaterstaat in Oost-Nederland. Rijkswaterstaat heeft de opdracht onlangs gegund aan de combinatie, die bestaat uit de bedrijven Van den Herik, BAM Infra Nederland en Dynniq Mobility, met SPIE als strategische partner.

Lees meer

Aanbesteding onderhoud 4 Maasstuwen gestart

Rijkswaterstaat heeft een aanbestedingsprocedure gestart voor grootschalige civieltechnische en werktuigbouwkundige onderhoudswerkzaamheden aan de Maasstuwen in Linne, Roermond, Belfeld en Sambeek. Het werk is gepland tussen 2023 en eind 2026.

Lees meer

Rijkswaterstaat start aanbesteding voor vergroten capaciteit Noordervaart in Limburg

Rijkswaterstaat gaat de watercapaciteit vergroten van de Noordervaart in Midden-Limburg. De aanbesteding voor dit werk is onlangs gestart. De gunning is gepland in december 2022, waarna er tot begin 2024 wordt gewerkt aan het ontwerp, de werkvoorbereiding en de vergunningen. Volgens planning worden de werkzaamheden in 2025 uitgevoerd.

Lees meer

Nieuwe eisen voor duurzamer beton in projecten Rijkswaterstaat

Rijkwaterstaat zet een belangrijke stap op weg naar een klimaatneutrale en circulaire infrastructuur, door nieuwe, duurzame eisen voor beton. De eisen komen voort uit afspraken in het Betonakkoord en gelden sinds begin 2022 voor alle nieuwe projecten van Rijkswaterstaat.

Lees meer

Taskforce Infra zet succesvolle samenwerking voort om uitvoering infraopgave te verbeteren

In 2020 startte de Taskforce Infra, een initiatief van Rijkswaterstaat en een brede infracoalitie. De Taskforce Infra begon in coronatijd om gezamenlijk het werk aan de wegen, waterwegen en kust zoveel mogelijk voort te zetten en waar mogelijk te versnellen.

Lees meer