Nieuwsbrief Rijkswaterstaat Zakelijk & Innovatie

De nieuwsbrief voor alle zakelijke partners van Rijkswaterstaat.
Samen werken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

Eerste ‘verjongingscrème’ voor asfalt volledig gevalideerd en klaar voor toepassing

De eerste ‘verjongingscrème’ om de levensduur van asfalt te verlengen, is volledig gevalideerd. Dit betekent dat het product kan worden toegepast bij het wegenonderhoud in opdracht van Rijkswaterstaat. Naar verwachting wordt de crème na de zomer van 2022 voor het eerst gebruikt.

Lees meer

Vervangen hekwerken Oosterscheldekering gegund aan Hollandia Services en Takke Breukelen

Rijkswaterstaat heeft de opdracht voor het vervangen van de leuning aan de Noordzeezijde van de Oosterscheldekering en het plaatsen van hekwerken met overloopbordessen op de pijlers definitief gegund aan de combinatie Hollandia Services en Takke Breukelen. In totaal wordt 3,8 km hekwerk vervangen. De werkzaamheden starten begin 2023.

Lees meer

Een veilige bouwplaats begint op de tekentafel

Iedereen elke dag veilig thuis, is het motto van Rijkswaterstaat. Als mede-initiatiefnemer van de Governance Code Veiligheid in de Bouw, maakt de organisatie zich hard voor veiligheid bij Rijkswaterstaat-projecten. ‘Van de ontwerpfase tot en met de oplevering moet je bezig zijn met veiligheid.’

Lees meer

Innovatiestrook A58 Kloosters officieel geopend

Directeur-generaal Michèle Blom van Rijkswaterstaat en Cees de Wijs, lid Raad van Bestuur VolkerWessels en verantwoordelijk voor de Divisie Infrastructuur Nederland, openden op 7 juli 2022 officieel de Innovatiestrook A58 Kloosters bij Oirschot.

Lees meer

Rijkswaterstaat publiceert nieuwe inkoopplanning

Rijkswaterstaat publiceert regelmatig de voorgenomen werkzaamheden en aanbestedingen. Hiermee komen we tegemoet aan de wens van de markt om zo vroeg mogelijk op de hoogte te worden gebracht van relevante ontwikkelingen en plannen, zodat zij daarop kunnen anticiperen. De meest recente planning (juni 2022) is nu in te zien.

Lees meer

Koploperaanpak duurzame wegverharding start met 2 projecten

Rijkswaterstaat past de Koploperaanpak Duurzame Wegverharding toe in 2 onderhoudsprojecten van het wegennet in Midden- en West-Nederland. De aanbesteding van deze projecten is inmiddels gestart. Met de Koploperaanpak zorgen we dat investeren in duurzame wegverhardingen ook op de lange termijn loont.

Lees meer

Assessments rijksoverheid gegund aan Leeuwendaal en GITP

De inzet van assessments voor de Rijksoverheid is gegund aan de adviesbureaus Leeuwendaal en GITP. Leeuwendaal gaat de traditionele assessments verzorgen, GITP is de nieuwe leverancier voor e-assessments.

Lees meer

Samenwerking Rijkswaterstaat en markt verder geïntensiveerd

Het transitieprogramma ‘Op weg naar een vitale infrasector’ komt op stoom. In verschillende projecten zoals de renovatie van de IJsselbruggen in de snelweg A12 worden inmiddels nieuwe vormen van aanbesteden en projectuitvoering gebruikt. Die dragen bij aan een innovatieve, duurzame sector en aan een voorspelbaar verloop van projecten waarin risico’s worden beheerst.

Lees meer