Nieuwsbrief Rijkswaterstaat Zakelijk & Innovatie november 2022

De nieuwsbrief voor alle zakelijke partners van Rijkswaterstaat.
 
Samen werken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

Marktdag 2022: koers houden naar een vitale sector

‘De komende decennia ligt er enorm veel werk voor Rijkswaterstaat en de markt om onze infrastructuur te onderhouden en te vervangen. Het is dan ook cruciaal dat we leiderschap tonen en samen koers houden op weg naar een vitale infrasector. Ook in tijden van crises.’ Met deze woorden trapt directeur-generaal Michèle Blom van Rijkswaterstaat op 17 november 2022 de jaarlijkse Marktdag af.

Lees meer

Start aanbesteding vernieuwen Van Brienenoordbrug

We zijn gestart met de aanbesteding van het project Vernieuwen Van Brienenoordbrug. We zoeken een opdrachtnemer voor het vervangen en vernieuwen van de 2 vaste boogbruggen en de beweegbare delen van de oostelijke brug, waaronder de 2 brugkleppen.

Lees meer

Rijkswaterstaat gunt opdracht voor opbouwen van marktexpertise

Rijkswaterstaat wil meer expertise opbouwen over kennismarkten en deze inzichten vertalen in markt- en inkoopstrategieën. In een meerjarig adviestraject gaat adviesbureau Significant Insights ons daarbij helpen. Onlangs hebben we deze opdracht gegund.

Lees meer

Aanbesteding renovatie Krammersluizen van start

De Krammersluizen in de Philipsdam zijn na zo’n 35 jaar dienst toe aan een ingrijpende vernieuwing. We hebben de aanbesteding voor de renovatie van de sluizen gestart.

Lees meer

Start aanbesteding renovatie Zandkreeksluis en Sluiscomplex Hansweert

Na vele jaren intensief gebruik zijn de Zandkreeksluis en Sluiscomplex Hansweert toe aan renovatie. We zijn onlangs gestart met de aanbesteding voor het werk. Bij de renovatie van de sluis en het sluiscomplex gebruiken we de zogeheten portfolioaanpak en de 2-fasenaanpak.

Lees meer