Nieuwsbrief Rijkswaterstaat Zakelijk & Innovatie

De nieuwsbrief voor alle zakelijke partners van Rijkswaterstaat.
Samen werken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

DigiTour: Rijkswaterstaat en markt in gesprek over IT-uitdagingen

Onder de noemer DigiTour kregen IT-partners van Rijkswaterstaat een uniek kijkje achter de schermen bij de Velsertunnel, de verbreding van de A9 en de Zeesluis IJmuiden. Chief Information Officer Ron Kolkman nodigt de markt uit om mee te gaan op de ‘digitale reis’ waar Rijkswaterstaat voor staat: ‘IT raakt ons werk op alle vlakken.’

Lees meer

Rijkswaterstaat en De Groene Waarden tekenen overeenkomst verbetering A27 Houten - Everdingen

Rijkswaterstaat en bouwcombinatie De Groene Waarden hebben op woensdag 12 april 2023 hun handtekening gezet onder het contract voor de verbetering van de A27 tussen Houten en Everdingen. De overeenkomst werd extra bezegeld met het in cement vereeuwigen van 4 handafdrukken.

Lees meer

Rijkswaterstaat publiceert nieuwe inkoopplanning; maart 2023

We publiceren regelmatig onze voorgenomen werkzaamheden en aanbestedingen. Hiermee komen we tegemoet aan de wens van de markt om zo vroeg mogelijk op de hoogte te worden gebracht van relevante ontwikkelingen en plannen. Zo kunnen marktpartijen zich hierop voorbereiden.

Lees meer

Rijkswaterstaat vernieuwt Raamovereenkomst Industriële Automatisering, Machineveiligheid en Cybersecurity van IA

We hebben een nieuwe raamovereenkomst afgesloten met 8 partners in de Industriële Automatisering (IA), Machineveiligheid (MV) en Cybersecurity (CS) van IA. De raamovereenkomst kent een aantal belangrijke vernieuwingen die bijdragen aan de veranderopgave ‘Op weg naar een vitale infrasector’.

Lees meer

Rijkswaterstaat publiceert jaarbericht over 2022

Van hevige stormen tot langdurige droogte en van lege snelwegen naar files; 2022 zat vol extremen. Dankzij onze inzet, goede samenwerking en tijdige voorbereiding konden we de uitdagingen aan. En door innovaties, renovaties en aanlegprojecten die we uitvoerden, kunnen we dat in de toekomst ook. In het jaarbericht over 2022 leest u meer over onze inspanningen.

Lees meer