Nieuwsbrief Rijkswaterstaat Zakelijk & Innovatie

De nieuwsbrief voor alle zakelijke partners van Rijkswaterstaat.
Samen werken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

InfraTech 2023: ‘Alle grote opgaven komen terug in de infrasector’

Maar liefst 20.844 bezoekers passeerden afgelopen week de poorten van Rotterdam Ahoy voor een bezoek aan de vakbeurs InfraTech 2023. Op de beursvloer troffen ze meer dan 500 exposanten en namen ze deel aan een kleine 200 kennissessies, workshops en lezingen, verdeeld over 5 beurshallen, verschillende themapleinen, paviljoens en theaters. Als mede-gastheer was Rijkswaterstaat prominent aanwezig op de beurs.

Lees meer

Rijkswaterstaat start aanbesteding groot onderhoud A2 en A12 in Midden-Nederland

Rijkswaterstaat start met de aanbestedingsprocedure voor groot onderhoud van delen van de snelwegen A2 en A12 in Midden-Nederland. Het gaat om het deel van de A2 tussen de knooppunten Oudenrijn en Everdingen en de A12 tussen de aansluiting Nieuwerbrug en knooppunt Oudenrijn. Dit is het eerste project binnen de zogeheten ‘koploperaanpak duurzame wegverharding’, waarbij bedrijven worden uitgedaagd om het onderhoud aan de wegen zo duurzaam mogelijk te doen.

Lees meer

Rijkswaterstaat en beherende aannemers gaan data delen voor beter assetmanagement

Door bestaande data over de assets van Rijkswaterstaat te delen en nieuwe databronnen te gebruiken, willen Rijkswaterstaat en 5 beherende aannemers samen toewerken naar beter datagedreven assetmanagement. Rijkswaterstaat en de bedrijven Istimewa, BAM Infra, Heijmans, SPIE en Vialis hebben dit vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst, die is ondertekend op de InfraTech vakbeurs.

Lees meer

Liggers viaducten A9 krijgen tweede leven in N201

De draagbalken van viaducten die worden verwijderd voor de verbreding van de snelweg A9 krijgen een nieuwe bestemming in de N201. De provincie Noord-Holland en Rijkswaterstaat hebben afspraken hierover vastgelegd op de InfraTech vakbeurs. Dit is een primeur binnen de overheid en een belangrijke stap op weg naar meer samenwerking bij het werken aan circulariteit in de infrasector.

Lees meer

Rijkswaterstaat en ALSÉÉN ondertekenen contract voor verbreding A27 Everdingen - Hooipolder

Rijkswaterstaat en bouwcombinatie ALSÉÉN (Ballast Nedam en Fluor Infrastructure) hebben op 12 januari 2023 het contract ondertekend voor de verbreding van de A27(zuidelijke deel) tussen Everdingen en Hooipolder. Hiermee is een belangrijke stap gezet in de aanpak van de files op dit traject.

Lees meer

Rijkswaterstaat gunt bouw van 3 meetvaartuigen

Rijkswaterstaat heeft de bouw van 3 trailerbare meetvaartuigen gegund aan Stormer Marine BV. Met de vaartuigen gaan we meetwerkzaamheden uitvoeren op het gebied van bodemligging en waterkwantiteit.

Lees meer

Twee-fasen project A12 IJsselbruggen start met renovatie

Rijkswaterstaat en bouwcombinatie Savera IJsselbruggen zijn officieel gestart met de uitvoering van de werkzaamheden aan de stalen A12 IJsselbruggen bij Arnhem. Dit renovatieproject is het eerste grote twee-fasen project dat overgaat van de ontwerp- en onderzoeksfase (fase 1) naar realisatie (fase 2). Daarmee wordt een nieuwe mijlpaal bereikt in de transitie die Rijkswaterstaat samen met de markt heeft ingezet naar een vitale infrasector.

Lees meer