Nieuwsbrief Rijkswaterstaat Zakelijk & Innovatie

De nieuwsbrief voor alle zakelijke partners van Rijkswaterstaat.
Samen werken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

Nieuwe fase voor klimaatneutrale en circulaire infrastructuur

‘Het verduurzamen van de infra is een blijvertje, de fase van pilots is voorbij. We gaan nu opschalen.’ Zo verwoordt Marion Smit, directeur Wegen en Verkeersveiligheid van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat de boodschap van het Rijk, het Interprovinciaal Overleg (IPO) en de Unie van Waterschappen als het gaat om klimaatneutrale en circulaire infraprojecten.

Lees meer

Gunning ombouw Verzorgingsplaats Kloosters A58 aan Boskalis Nederland

Rijkswaterstaat heeft de opdracht voor de ombouw van verzorgingsplaats 2.0 Kloosters aan de A58 gegund aan aannemer Boskalis Nederland. Samen met partner Van der Zanden wordt Boskalis ook verantwoordelijk voor het onderhoud van verzorgingsplaats Kloosters tot eind 2026. Het werk past binnen de innovatieopgave van het Rijkswaterstaatproject InnovA58.

Lees meer

Pannerdensch Kanaal: klei uit Lobberdense waard per vrachtwagen naar oevers

Rijkswaterstaat en uitvoerder Ploegam hebben klei uit de Lobberdense Waard ingekocht om de verlaagde oevers van het Pannerdensch Kanaal te beschermen. Deze klei wordt per vrachtwagen vervoerd naar het werkterrein.

Lees meer

Voor het eerst nieuw contract voor meerjarig onderhoud in Zuid-Nederland

Rijkswaterstaat Zuid-Nederland gaat als eerste regio aan de slag met het nieuwe Basis OnderhoudsContract (BOC) voor het vaste, meerjarige onderhoud aan snelwegen. Gebr. Van Kessel SCO B.V. (Perceel West), Heijmans Infra B.V. (Perceel Midden) en Strukton Wegen en Beton B.V. (Perceel Zuid-Oost) werken de komende 5 jaar als eerste opdrachtpartners binnen dit contract, dat het oude prestatiecontract vervangt.

Lees meer

Herbouw Systeem Planning en Informatie Nederland (SPIN)

Voor het plannen en melden van wegwerkzaamheden gebruiken Rijkswaterstaat en opdrachtnemers SPIN (Systeem Planning en Informatie Nederland). Op dit moment werken we aan de herbouw van het systeem. SPIN wordt vanaf de basis opnieuw gebouwd en verrijkt met de wensen van de gebruikers.

Lees meer