Nieuwsbrief | Over de ontwikkeling van de nieuwe boa-app, professionelere inhuur door de inzet van brokers en veilig en bewust rijgedrag stimuleren met MONO-zakelijk

In de nieuwe editie van ons online magazine ‘Rijkswaterstaat &’  lees je hoe Rijkswaterstaat en softwarebedrijf Twyns samenwerkten aan de ontwikkeling van de nieuwe boa-app en hoe we het inhuurproces van professionals verbeteren door de inzet van twee brokers. Verder artikelen over veilig en bewust rijgedrag op de kaart zetten bij Rijkswaterstaat én opdrachtgevers en hoe TU Delft, Deltares en Rijkswaterstaat elkaar versterken.

Nieuwe boa-app: makkelijker handhaven op weg en water

Gebruiksgemak staat voorop in de app die softwarebedrijf Twyns ontwikkelde voor de boa’s van Rijkswaterstaat. Een half jaar na livegang zijn de ervaringen positief. En dat is een belangrijkste stap voorwaarts naar een veilige én efficiënte (vaar)weg.

Lees meer

Rijkswaterstaat professionaliseert inhuur door de inzet van brokers

Het inhuurproces van professionals bij Rijkswaterstaat kan sneller en soepeler. Daarom nemen we afscheid van het inhuurkanaal DAS. Er komen 2 brokers voor in de plaats: Circle8 en Magnit Global. Zij staan vanaf 1 december 2023 aan de lat voor een groot deel van de inhuur bij Rijkswaterstaat.

Lees meer

‘Rijden doe je met volle aandacht op de weg. Punt.’

Met het programma MONO-zakelijk wil het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat werkgevers aansporen om veilig en bewust reisgedrag op de agenda te zetten. Hoe gaan Rijkswaterstaat én opdrachtnemers daarmee om?

Lees meer

TU Delft, Deltares en Rijkswaterstaat: kennis als water!

Rijkswaterstaat hecht veel waarde aan een goede samenwerking met andere partijen. Soms levert die samenwerking meer op dan de som der delen. Neem de TU Delft, Deltares en Rijkswaterstaat. Al decennialang versterken zij elkaars expertise en zorgen ze voor innovatie en kennisverspreiding in de rivierkunde.

Lees meer

Nieuwe versie ‘Protocol berekenen en aantonen MKI-waarde’

Versie 4.0 van het ‘Protocol berekenen en aantonen MKI-waarde’ nadert snel. Deze update brengt belangrijke wijzigingen met zich mee om de nauwkeurigheid en relevantie van MKI-berekeningen te verbeteren.

Lees meer