Nieuwsbrief Rijkswaterstaat Zakelijk & Innovatie

De nieuwsbrief voor alle zakelijke partners van Rijkswaterstaat.
Samen werken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

Vervolgrenovatie Koninginnensluis gegund aan Heijmans

Rijkswaterstaat renoveert de Koninginnensluis. Na verschillende werkzaamheden die in de afgelopen jaren al zijn uitgevoerd worden nu de bruggen, bediening en besturing, bodem en wanden en de veiligheid rondom de sluis aangepakt. De opdracht voor deze vervolgrenovatie is definitief gegund aan bouwbedrijf Heijmans.

Lees meer

Rijkswaterstaat start onderzoek naar laadpleinen voor elektrische vrachtwagens

De verwachting is dat in 2030 10% van de vrachtwagens in Nederland elektrisch rijdt. Om deze vrachtwagens te laten rijden, is een landelijk netwerk van laadpleinen nodig. Daarom doet Rijkswaterstaat onderzoek naar laadpleinen voor vrachtwagens.

Lees meer

De Rijn Verbindt Duitse en Nederlandse partners

Op donderdag 12 oktober 2023 werd het officiële startsein gegeven voor het internationale project ‘De Rijn Verbindt’. In dit project werken 10 Duitse en Nederlandse organisaties samen aan een gezonde, groene en levende Rijn.

Lees meer

Nieuwe brokers voor inhuur bij Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat heeft een openbare aanbesteding afgerond voor het inhuren van personeel. De uitkomst is een definitieve gunning van de opdracht aan 2 brokers, te weten Circle8 en Magnit Global. Via deze 2 brokers kunnen leveranciers en ZZP’ers per 1 december 2023 meedingen naar nieuwe inhuuropdrachten bij Rijkswaterstaat.

Lees meer

Rijkswaterstaat en Boskalis ondertekenen contract voor verbreding A2 Het Vonderen - Kerensheide

Rijkswaterstaat en Boskalis hebben op 5 oktober 2023 het contract ondertekend voor de verbreding van de snelweg A2 tussen de knooppunten Het Vonderen en Kerensheide. Hiermee gaven zij het startsein voor de realisatie van het project.

Lees meer