Nieuwsbrief Rijkswaterstaat Zakelijk & Innovatie

De nieuwsbrief voor alle zakelijke partners van Rijkswaterstaat.
Samen werken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

CE Delft: projectkosten duurzame bouwplaats in 2030 gelijk aan conventionele bouwplaats

Met elkaar werken we aan de verduurzaming van onze infraprojecten. Uit onderzoek van CE Delft blijkt nu dat bouwen met elektrisch materieel in 2030 even duur is als op diesel draaiende werktuigen en machines. De opdracht voor dit onderzoek komt van Rijkswaterstaat.

Lees meer

A10 Noord: inschrijving realisatie geluidschermen

De geluidschermen langs de A10 Noord in Amsterdam zijn aan het einde van hun levensduur en moeten vervangen worden. Globaal gaat het om zo’n 6 km aan geluidschermen, verdeeld over 4 trajecten. De inschrijving start binnenkort.

Lees meer

Rijkswaterstaat gunt groot onderhoud A2 en A12 aan Heijmans

Rijkswaterstaat heeft het groot onderhoud aan de A2 en A12 in Midden-Nederland aan bouwbedrijf Heijmans gegund. Het gaat om de A2 richting ’s-Hertogenbosch, tussen de knooppunten Oudenrijn en knooppunt Everdingen en de A12 richting Utrecht, tussen de aansluiting Nieuwerbrug (13) en knooppunt Oudenrijn.

Lees meer

Aannemer bekend voor verbreding A2 tussen Het Vonderen en Kerensheide

Rijkswaterstaat heeft de opdracht voor de verbreding van de snelweg A2 tussen de knooppunten Het Vonderen en Kerensheide definitief gegund aan Boskalis. Deze verbreding naar 2 x 3 rijstroken plus vluchtstrook, is noodzakelijk om de beschikbaarheid van de enige noord-zuid snelwegverbinding in Midden- en Zuid-Limburg te vergroten. De werkzaamheden duren naar verwachting tot eind 2027.

Lees meer