Nieuwsbrief Rijkswaterstaat Zakelijk & Innovatie april 2024

De nieuwsbrief voor alle zakelijke partners van Rijkswaterstaat.

Samen werken aan een bereikbaar, veilig en leefbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

Veilig werken op de vluchtstrook: afspraken voor verbetering veiligheid wegwerkers

De opgave van Rijkswaterstaat is groot. De komende jaren is er veel werk aan (groot) onderhoud van bruggen en wegen. Er is sprake van toenemende verkeersdrukte, veranderend (rij)gedrag van weggebruikers en snelle technologische ontwikkelingen. Rijkswaterstaat en infra-aannemers hebben daarom op landelijk niveau een aantal nieuwe samenwerkingsafspraken gemaakt op het gebied van veilig werken langs de vluchtstrook.

Lees meer

Rijkswaterstaat gunt variabel onderhoud IJsselmeergebied en Amsterdam-Rijnkanaal

Rijkswaterstaat heeft het variabele onderhoud aan het ‘natte areaal’ in Midden-Nederland gegund aan in totaal 4 marktpartijen. Het areaal is verdeeld in een perceel Noord en een perceel Zuid. Voor Noord zijn de partijen waaraan gegund is: Dura Vermeer en SPIE Nederland. Voor Zuid zijn de partijen waaraan gegund is: Van der Lee en de combinatie BAM Infra Nederland/Van den Herik.

Lees meer

Gietijzeren vuurtorens: aanbesteding bouwteam voorlopig ontwerp gestart

Rijkswaterstaat heeft op 9 april 2024 een aanbesteding gepubliceerd om een bouwteam te vormen voor 3 gietijzeren vuurtorens. Dit bouwteam moet een voorlopig ontwerp gaan uitwerken tot een technisch ontwerp. Op basis van het technisch ontwerp wordt de minister van Infrastructuur en Waterstaat geadviseerd over de volgende fase.

Lees meer

Rijkswaterstaat gunt groot onderhoud A1 en A10 aan BAM Infra Nederland

Rijkswaterstaat heeft het groot onderhoud aan de A1 en A10 in Noord-Holland gegund aan BAM Infra Nederland. Het contract betreft het ontwerpen en uitvoeren van (Groot) Variabel Onderhoud aan het hoofdwegennet (HWN) van West-Nederland Noord (WNN). Het contract heeft een looptijd tot 31 december 2025, met een optie tot verlenging van 2 maal 1 jaar (uiterlijk tot eind 2027).

Lees meer

Rijkswaterstaat publiceert nieuwe inkoopplanning; maart 2024

We publiceren regelmatig onze voorgenomen werkzaamheden en aanbestedingen. Hiermee komen we tegemoet aan de wens van de markt om zo vroeg mogelijk op de hoogte te worden gebracht van relevante ontwikkelingen en plannen. Zo kunnen marktpartijen zich hierop voorbereiden. De inkoopplanning van maart 2024 is inmiddels beschikbaar.

Lees meer