Nieuwsbrief Rijkswaterstaat Zakelijk & Innovatie

De nieuwsbrief voor alle zakelijke partners van Rijkswaterstaat.

Samen werken aan een bereikbaar, veilig en leefbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

Klimaatneutrale en circulaire infra tijdens Week van de Circulaire Economie

Werk jij aan klimaatneutrale en circulaire infra of wil je dat gaan doen? Sluit dan aan bij de 2 infra-evenementen die het Interprovinciaal Overleg (IPO), de Unie van Waterschappen (UvW), ProRail, Platform WOW, Rijkswaterstaat en het ministerie van IenW op 12 en 14 maart organiseren tijdens de Week van de Circulaire Economie.

Lees meer

Minister Harbers steekt schop in de grond A27 Houten - Hooipolder

Op 31 januari 2024 ging bij de watertoren van Raamsdonksveer symbolisch de schop in de grond voor de verbetering van de A27 Houten - Hooipolder. Minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat deed dit samen met bestuurders uit de regio, bouwcombinaties ALSÉÉN en De Groene Waarden en Rijkswaterstaat. Ook werd de mobiliteitscampagne #Betervanniet gelanceerd.

Lees meer

Rijkswaterstaat start aanbesteding vervanging viaducten en bruggen A44

Rijkswaterstaat start de aanbesteding voor het vervangen van het Lisserwegviaduct, Hoofdvaartviaduct en de Kaagbrug in de A44. Geïnteresseerde aannemerscombinaties kunnen zich tot uiterlijk 6 maart 2024 via Tenderned aanmelden voor de aanbesteding. Het contract wordt naar verwachting in november 2024 gegund.

Lees meer

Van Brienenoordbrug: vernieuwing opnieuw aanbesteed

Eind 2022 is een aanbesteding gestart voor het vernieuwen van de Van Brienenoordbrug. In de loop van de aanbesteding is duidelijk geworden dat de huidige aanpak grote risico’s met zich meebrengt. We kunnen dit project in deze vorm helaas niet succesvol aanbesteden. Daarom is besloten de huidige aanbesteding te stoppen en een nieuwe aanbesteding in een andere vorm voor te bereiden.

Lees meer

DigiTour: Rijkswaterstaat en markt vervolgen gesprek over IT-uitdagingen

Onder de noemer DigiTour kregen IT-partners van Rijkswaterstaat begin 2023 al een uniek kijkje achter de schermen. Op 13 december 2023 werd hier een vervolg aan gegeven. Chief Information Officer Ron Kolkman nodigde de markt uit om mee te gaan op de ‘digitale reis’ waar Rijkswaterstaat voor staat. ‘IT raakt ons werk op alle vlakken.’

Lees meer

Hergebruik van liggers: leren door te doen!

Rijkswaterstaat en Groene Liggers V.O.F. hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend om de opschaling van hergebruik van liggers door te ontwikkelen tot een volwassen markt. De samenwerkingsovereenkomst brengt Rijkswaterstaat en 2 consortia samen die zijn ontstaan uit het SBIR (Small Business Innovation Research) initiatief ‘circulaire viaducten’ in 2019.

Lees meer

Beeld: Dura Vermeer