Nieuwsbrief | Over de ambities van de nieuwe DG Rijkswaterstaat Martin Wijnen, samenwerken bij datagedreven assetmanagement en het verbeteren van de veiligheidscultuur

In de nieuwe editie van ons online magazine ‘Rijkswaterstaat &’  lees je een interview met Martijn Wijnen, de nieuwe directeur-generaal van Rijkswaterstaat. Verder artikelen over de praktijk van datagedreven assetmanagement, het gezamenlijk verbeteren van de veiligheidscultuur en nog veel meer…

Nieuwe DG Martin Wijnen: ‘Daden, geen woorden. Aan de slag!’

Martin Wijnen is sinds 1 januari 2024 directeur-generaal (DG) van Rijkswaterstaat. Zijn leidende principes: leveren, vereenvoudigen, verbinden. Wat gaat de markt hiervan merken? Een gesprek met de nieuwe DG.

Lees meer

Samenwerken met oog en begrip voor elkaars belangen

In januari 2023 spraken Rijkswaterstaat en vijf aannemers in een samenwerkingsovereenkomst af om datagedreven assetmanagement gedurende twee jaar samen in de praktijk te brengen. Inmiddels zijn ze hier anderhalf jaar mee bezig. Wat is de stand van zaken?

Lees meer

‘Het is veiliger geworden om over veiligheid te spreken’

Iedereen elke dag veilig weer thuis. Dat is waar Rijkswaterstaat voor gaat. Daar hoort bij dat zowel de eigen medewerkers als die van bedrijven die voor Rijkswaterstaat werken een veilige werkplek hebben. Grote vraag is: hoe kunnen we de veiligheidscultuur samen verbeteren? Op zoek naar het antwoord in een rondetafelgesprek.

Lees meer

Resultaten boeken én mensen meenemen: het kan!

De afgelopen dertig jaar begeleidde CPO Jean Luc Beguin van Rijkswaterstaat grote veranderingen voor groepen mensen, binnen én buiten de organisatie. Nu zijn pensioen vanaf 1 augustus nadert, blikt hij tevreden terug op een steeds professionelere samenwerking tussen markt en overheid. Zijn advies voor de infrasector: ‘Blijf in elkaar investeren en hou elkaar vast, ook als het tegenzit.’

Lees meer

Zandvleugel brengt duurzame oplossing voor verplaatsen zand dichterbij

Met het programma Innovaties in de Kustlijnzorg (IKZ) verduurzaamt Rijkswaterstaat het kustonderhoud. Om hier nieuwe oplossingen voor te ontwikkelen, werken Rijkswaterstaat en marktpartijen nauw samen in zogenoemde innovatiepartnerschappen. Een mooi voorbeeld is de Zandvleugel.

Lees meer

Duurzame Impact Strategie Infra: handvatten voor actie!

Een groep van achttien professionals uit de wegenbouw stelde in 2023 het actieplan Duurzame Impact Strategie Infra op. Daarin schetsen zij het toekomstperspectief van een slimme infrasector, die in 2030 klimaatadaptief en 100% circulair is. Vier professionals uit de groep lichten hun deelname aan het actieplan toe.

Lees meer