Nieuwsbrief | Over de enorme baggeroperatie bij de Nieuwe Sluis in Terneuzen, samenwerking bij innovaties en nog veel meer…

In de nieuwe editie van ons online magazine ‘Rijkswaterstaat &’ lees je over de enorme baggeroperatie bij de Nieuwe Sluis in Terneuzen. Verder artikelen over hoe we samen met marktpartijen werken aan duurzaam kustonderhoud, samenwerking bij complexe ecologische vraagstukken en hoe losmaakbare bouwblokken de toekomst voor infrastructuur kunnen zijn. En nog veel meer…

Nieuwe Sluis Terneuzen: ‘Iedereen draagt bij aan het pronkstuk van de regio’

Na zeven jaar gaat de bouw van de Nieuwe Sluis in Terneuzen richting eindfase. Om de in- en uitvaart voor schepen mogelijk te maken, werden de afgelopen maanden twee grote landtongen weggebaggerd. Daar kwamen immens grote specialistische werkvaartuigen aan te pas. De baggeroperatie vroeg veel afstemming. ‘Het voelt bijzonder om hier onderdeel van te zijn.’

Lees meer

Innovatiepartnerschap: op weg naar duurzaam kustonderhoud

Met het programma Innovaties in de Kustlijnzorg werkt Rijkswaterstaat samen met marktpartijen aan het verduurzamen van het onderhoud aan de kustlijn. Een van de resultaten is de ontwikkeling van de H2-Hopper. ‘Innovatie betekent twee stappen vooruit en daarna weer een stap terug.’

Lees meer

Breder samenwerken voor complexe ecologische vraagstukken

Ecosystemen zijn enorm complex. Die complexiteit heeft impact op de leefbaarheid van het beheergebied van Rijkswaterstaat. Daarom is bredere samenwerking van kennisinstituten, ingenieursbureaus en Rijkswaterstaat van groot belang. ‘Weten wat je elkaar kunt bieden is enorm waardevol.’

Lees meer

Losmaakbare bouwblokken: dé toekomst voor infrastructuur?

Infrastructuur bouwen met legoblokken, fantasie of werkelijkheid? Jan Dirk van Duijvenbode van Rijkswaterstaat en René de Koning van Zeus Beton geloven erin. Ze sloegen de handen ineen en gingen aan de slag met dit innovatieve en duurzame idee.

Lees meer

LEF Future Center RWS: geloven in de kracht van samenwerking

LEF Future Center RWS is dé plek om met een team tot een doorbraak te komen. De sessies die LEF organiseert, worden begeleid door onafhankelijke facilitators. Daarvoor werkt Rijkswaterstaat intensief samen met de markt, waarbij ook social return een belangrijk onderdeel is.

Lees meer

Krachten en kwaliteiten bundelen voor energieprojecten op rijksgronden

De energietransitie is voor ons land een van de belangrijkste opgaven voor de komende jaren. Met het pilotprogramma Hernieuwbare Energie op Rijksgrond (HER) en opvolger Opwek van Energie op Rijksvastgoed (OER) worden Rijkswaterstaatgronden beschikbaar gesteld aan energieontwikkelaars voor met name zonneparken.

Lees meer