Nieuwsbrief Rijkswaterstaat Zakelijk & Innovatie

De nieuwsbrief voor alle zakelijke partners van Rijkswaterstaat.
Samen werken aan een bereikbaar, veilig en leefbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

Rijkswaterstaat gunt renovatie Krammersluizen aan combinatie ZEEKR

De opdracht voor de renovatie van het Krammersluizencomplex is gegund aan de combinatie ZEEKR, een samenwerkingsverband van hoofdaannemer BESIX en partners BESIX Unitec, CroonWolter&Dros, Demako, Iemants en Bosch Rexroth. Met deze renovatie maakt Rijkswaterstaat de Krammersluizen weer toekomstbestendig. De renovatie begint in 2025 en is volgens planning afgerond in 2028.

Lees meer

Rijkswaterstaat start aanbesteding renovatie Noordtunnel (A15)

Rijkswaterstaat heeft de aanbesteding gepubliceerd voor de renovatie van de Noordtunnel in de A15. De tunnel is ruim 30 jaar oud. De technische installaties worden vervangen en het beton, asfalt en de hittewerende bekleding krijgen een upgrade. Daarnaast valt het onderhoud van de Noordtunnel tot 2039 binnen de opdracht. Het contract is onderdeel van de portfolioaanpak, een nieuwe manier van samenwerken tussen Rijkswaterstaat en marktpartijen.

Lees meer

Nieuwe beheerder voor het Rijkswaterstaat IT-netwerk

Op vrijdag 26 april 2024 hebben Rijkswaterstaat en Conclusion de overeenkomst Integraal Beheren, Onderhouden & Aanpassen van het Rijkswaterstaat IT-netwerk en Service Integratie op operationeel niveau binnen de IT-netwerkketen (BOSI) ondertekend. Conclusion beheert het Rijkswaterstaat IT-netwerk de komende 5 jaar.

Lees meer

Koplopers duurzame wegverharding inspireren collega’s

Op 28 maart 2024 vond in het LEF Future Center de Koploperparade plaats. Aannemers en projectleiders die ervaring hebben opgedaan met de ‘koploperaanpak duurzame wegverharding’, kregen tijdens het evenement een podium om geleerde lessen te delen en collega's uit de sector te inspireren met hun duurzame aanpak.

Lees meer

Marktvisie en inkoopstrategie circulaire viaducten en bruggen

Nederland staat voor een uitdagende instandhoudings-, vervangings- en renovatieopgave. Veiligheid, duurzaamheid en digitalisering zijn hierbij belangrijke aandachtspunten. Daarom willen veel organisaties op een andere manier hun werkzaamheden uitvoeren. Het Samenwerkplatform Circulaire Viaducten en Bruggen nodigt opdrachtgevers uit om deel te nemen aan een of meerdere Leernetwerkbijeenkomsten en Opdrachtgeversoverleggen om samen te werken aan een gezamenlijke, sectorbrede visie, strategie en aanpak voor circulaire viaducten en bruggen.

Lees meer

CERT Watermanagement: samenwerkingsovereenkomst met RWS verlengd

Op 12 april 2024 ondertekenden Gerard Smit (secretaris-directeur van het Waterschapshuis) en Adriaan Schutte (directeur IRN CIV van Rijkswaterstaat) de verlenging van de samenwerkingsbijeenkomst tussen CERT Watermanagement en Rijkswaterstaat. Dit is goed nieuws voor het versterken van de informatiebeveiliging binnen de waterketen.

Lees meer