SAA: Almere Havendreef - Almere Buiten-Oost

Rijkswaterstaat heeft de A6 tussen Almere Havendreef en Almere Buiten-Oost (Oostvaarders) verbreed naar vier rijstroken per rijrichting. In juli 2019, een jaar eerder dan gepland, is de nieuwe verbrede A6 bij Almere opengesteld voor het verkeer. Hierdoor is de doorstroming verbeterd en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. De verbreding van de A6 Almere Havendreef – Almere Buiten-Oost maakt deel uit van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA).

Minister Van Nieuwenhuizen opent verbrede A6 Almere een jaar eerder dan gepland

Op 8 juli heeft minister Cora van Nieuwenhuizen de nieuwe verbrede A6 bij Almere officieel geopend. Een jaar eerder dan gepland kan het verkeer tussen Almere Havendreef en Almere Buiten-Oost (Oostvaarders) gebruik maken van vier in plaats van twee rijstroken per rijrichting. De komende maanden moeten nog afrondende werkzaamheden uitgevoerd worden aan lokale lokale wegen rond de A6. In het najaar is het zonnepanelenveld bij knooppunt Almere in gebruik en is de eerste energieneutrale (rijks)snelweg in Nederland een feit.

A6 geopend door Minister

Fietspad Steigerdreefviaduct en Floriadeviaduct open, deel Sturmeypad tijdelijk gesloten

Vanaf vrijdag 26 juli 17.00 uur kunnen fietsers op vijf plekken in het Weerwatergebied in Almere de nieuwe verbrede A6 oversteken. Naast de bestaande onderdoorgangen Pedersenpad, Fongerspad en viaduct 't Oor kunnen fietsers nu ook gebruikmaken van het Steigerdreefviaduct en het Floriadeviaduct.

Aannemer Parkway6 gaat, in opdracht van Rijkswaterstaat, vanaf vrijdag 26 juli het fiets- en voetpad Sturmeypad aan de noordzijde van de A6 definitief aanleggen. De werkzaamheden duren tot medio september. Fietsers worden ter plekke omgeleid en moeten rekening houden met circa 5 minuten extra reistijd.

Fietspad Steigerdreefviaduct en Floriadeviaduct open

Video A6 Almere Havendreef- Almere Buiten-Oost: van start tot in gebruikname

Van 2 rijstroken per rijrichting naar 4 rijstroken per rijrichting met hoofd- en parallelrijbaan. Hoe is de nieuwe A6 Almere in ruim twee jaar tijd stapsgewijs gebouwd en wat kwam daarbij kijken? Dat leggen we u graag uit in deze video.

Eindfilm A6 Almere Havendreef- Almere Buiten-Oost

Rondleiding highlights Schiphol-Amsterdam-Almere

Bent u geinteresseerd in de verbreding van de A6 Almere? U bent van harte welkom voor een rondleiding met de bus op vrijdag 6 september van 13.00 uur tot 16.30 uur. U krijgt van dichtbij een kijkje van de verbrede A6 en het werk op de A1, A9 en A10. De opstapplek is parkeerterrein de Lesplaats in Almere.

Klik op onderstaande link voor meer informatie:

Rondleidingen SAA

A6 Almere: actueel overzicht werkzaamheden en hinder

De A6 tussen Almere Havendreef en Almere Buiten-Oost is op 8 juli 2019 opengesteld voor het verkeer. De komende periode worden nog afrondende werkzaamheden uitgevoerd aan lokale wegen rond de A6.

Wilt u weten wat de actuele ontwikkelingen en hinder zijn voor weggebruikers? Bekijk het op onze interactieve kaart.

Interactieve kaart A6 Almere