A9 Badhoevedorp-Holendrecht

Rijkswaterstaat verbreedt de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht naar vier rijstroken per rijrichting en legt een wisselbaan aan. Hierdoor verbetert de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot. Bij Amstelveen komt de A9 over een lengte van 1,3 kilometer verdiept te liggen met drie overkappingen. Bij Ouderkerk aan de Amstel en Amstelveen komt veertien kilometer aan geluidschermen langs de weg en wordt extra stil asfalt aangebracht. Het project A9 Badhoevedorp-Holendrecht is onderdeel van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere.  

Kom naar de informatiebijeenkomsten over de A9BAHO

Volgend jaar starten de werkzaamheden voor de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht (A9BAHO). Op 10 oktober is hiervoor het contract getekend tussen Rijkswaterstaat en projectorganisatie VEENIX. Tijdens informatiebijeenkomsten in Ouder-Amstel en Amstelveen vertellen Rijkswaterstaat en VEENIX u graag meer over de voorbereiding en de uitvoering van het werk aan de A9BAHO.

Informatiebijeenkomsten A9BAHO

Luchtfoto A9BAHO straks: drie overkappingen

Omgevingsmanager over bomenkap A9 BAHO: ‘Iedere boom houden we tegen het licht’

Aan de zuidkant van de A9, ter hoogte van Ouder-Amstel, wandelen en fietsen recreanten over de Polderweg aan de rand van de polder de ‘Ronde Hoep’. Langs deze eeuwenoude Hollandse polder rijdt het verkeer over de snelweg. Over een paar maanden gaat hier de schop in de grond voor de verbreding van de A9 tussen de knooppunten Holendrecht en Badhoevedorp. Daarvoor worden er circa 10.000 bomen verwijderd. Inwoners van Ouder-Amstel zijn verontwaardigd en gefrustreerd. Omgevingsmanager Lammert Postma snapt die emotie goed en vertelt: ‘Toch kan ik het besluit rechtvaardigen’.

Omgevingsmanager over bomenkap A9BAHO

Start voorbereidende werkzaamheden Amstelveen voor verbreding A9BAHO

Rijkswaterstaat start in 2020 met de werkzaamheden voor de verbreding van de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht (A9BAHO). Om de A9 te kunnen verbreden moet eerst ruimte gemaakt worden. Deze voorbereidende werkzaamheden beginnen na 1 januari 2020 met onder andere het verwijderen van bomen en struiken langs het tracé in de gemeente Amstelveen.

Amstelveen voorbereidende werkzaamheden