A9 Badhoevedorp-Holendrecht

Rijkswaterstaat verbreedt de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht naar vier rijstroken per rijrichting en legt een wisselbaan aan. Hierdoor verbetert de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot. Bij Amstelveen komt de A9 over een lengte van 1,6 kilometer verdiept te liggen met drie overkappingen. Bij Ouderkerk aan de Amstel en Amstelveen komt veertien kilometer aan geluidschermen langs de weg en wordt extra stil asfalt aangebracht. Het project A9 Badhoevedorp-Holendrecht is onderdeel van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere.  

Minister ziet af van aanleg verzorgingsplaats en tankstation Ronde Hoep

Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft de Tweede Kamer op maandag 6 april laten weten af te zien van de aanleg van een verzorgingsplaats inclusief tankstation langs de A9 in de Ronde Hoep (gemeente Ouder-Amstel).

Minister ziet af van aanleg verzorgingsplaats en tankstation Ronde Hoep

Onbewoonbaar maken te slopen woningen Oude Dorp Amstelveen

Om ruimte te maken voor de verbreding van de A9BAHO, moeten bij het Oude Dorp in Amstelveen woningen gesloopt worden. Het gaat om de woningen aan de Middeldorpstraat 10 t/m 20, Smedemanplein 6, 7 en 8 en Smedemanstraat 2 en 4. Op 1 april is gestart met het onbewoonbaar maken van de woningen.  

Onbewoonbaar maken woningen

Wat betekent het coronavirus voor de werkzaamheden aan de A9BAHO?

Thuiswerken is de norm als gevolg van het coronavirus COVID-19. Dat geldt ook voor de meeste mensen die aan de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 Badhoevedorp- Holendrecht werken, zowel bij Rijkswaterstaat als aannemer VEENIX. ‘Er wordt vanuit huis door iedereen hard gewerkt zodat later dit jaar buiten daadwerkelijk gestart kan worden met de werkzaamheden aan de A9BAHO’, aldus Lammert Postma, omgevingsmanager vanuit Rijkswaterstaat.

Wat betekent het coronavirus voor de werkzaamheden aan de A9BAHO?

Maart tot oktober 2020: VEENIX doet onderzoek naar draagvermogen grond

Vanaf maart tot en met oktober 2020 voert VEENIX sonderingen uit langs en op de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht. Bij sonderingen wordt onder meer het draagvermogen van de ondergrond gemeten; dus hoeveel gewicht de grond kan hebben.

VEENIX doet onderzoek naar draagvermogen grond