A9 Badhoevedorp-Holendrecht

Rijkswaterstaat verbreedt de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht naar vier rijstroken per rijrichting en legt een wisselbaan aan. Hierdoor verbetert de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot. Bij Amstelveen komt de A9 over een lengte van 1,6 kilometer verdiept te liggen met drie overkappingen. Bij Ouderkerk aan de Amstel en Amstelveen komt veertien kilometer aan geluidschermen langs de weg en wordt extra stil asfalt aangebracht. Het project A9 Badhoevedorp-Holendrecht is onderdeel van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere.  

‘Het is geven en nemen’ – omgevingsmanagers A9 BAHO aan het woord

Lammert Postma van Rijkswaterstaat en Loek van Bokkum van aannemer VEENIX zijn beiden omgevingsmanager van de A9 Badhoevedorp-Holendrecht (A9BAHO). Een flinke klus omdat de A9BAHO door drie gemeenten loopt en over een lengte van 11 kilometer helemaal op de schop gaat. Het project kent veel verschillende doelgroepen met ieder hun eigen belangen, zoals boerenbedrijven bij Ouderkerk, de direct aanwonenden in Ouderkerk aan de Amstel en Amstelveen, bedrijven, scholen, het Amsterdamse Bos en natuurlijk de weggebruikers. ‘We streven ernaar dat we eruit komen met al onze stakeholders. Dat betekent vaak aan beide kanten iets geven en nemen’, aldus Lammert Postma.

Omgevingsmanagers A9BAHO

Lammert en Loek

Hoe en wat verwijderen bomen en struiken Amstelveen

Om ruimte te maken voor de extra rijstroken van de A9BAHO, bredere viaducten en bouwwegen moeten er ruim 5.000 bomen en struiken verwijderd worden langs de A9 in Amstelveen. Vanaf 6 januari start aannemer VEENIX met deze werkzaamheden tussen het knooppunt Badhoevedorp en de Amstel. Vanaf half maart worden de boomstronken gerooid en afgevoerd. Dit duurt ongeveer tot eind april 2020.

Bomen verwijderen

Luchtfoto A9BAHO straks: drie overkappingen

Begeleidingscommissie Uitvoering: deel uw ervaringen over de bouw van de A9BAHO

Aannemer VEENIX en Rijkswaterstaat vinden het belangrijk om tijdens de uitvoering van de verbreding en verdiepte aanleg van de A9BAHO ervaringen uit de omgeving te horen over de bouwactiviteiten. In het voorjaar van 2020 start aannemer VEENIX daarom met gesprekken met direct betrokkenen onder de naam Begeleidingscommissie Uitvoering (BCU).

Begeleidingscommissie uitvoering A9BAHO

BCU