A9 Badhoevedorp-Holendrecht

Rijkswaterstaat verbreedt de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht naar vier rijstroken per rijrichting en legt een wisselbaan aan. Hierdoor verbetert de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot. Bij Amstelveen komt de A9 over een lengte van 1,6 kilometer verdiept te liggen met drie overkappingen. Bij Ouderkerk aan de Amstel en Amstelveen komt veertien kilometer aan geluidschermen langs de weg en wordt extra stil asfalt aangebracht. Het project A9 Badhoevedorp-Holendrecht is onderdeel van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere.

Digitale informatiebijeenkomst verbreding A9 Badhoevedorp-Holendrecht

De afgelopen maanden hebben Rijkswaterstaat en VeenIX voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd voor de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht. Graag praten wij u op dinsdag 8 en woensdag 9 september bij over de werkzaamheden die de komende maanden op de planning staan ter hoogte van Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel en welke hinder dit kan opleveren voor de omgeving. We organiseren een digitale informatieavond die u thuis op uw computer kunt kijken.

Digitale informatiebijeenkomst A9BAHO

Wat gaat er gebeuren?

Zaterdagochtend 29 augustus en 5 september: afsluiting op- en afritten 5 Amstelveen/Stadshart

Om ruimte te maken voor de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht, is aannemer VeenIX begin dit jaar gestart met het verwijderen van bomen langs de A9 ter hoogte van Amstelveen. Op zaterdagochtend 29 augustus en zaterdag 5 september worden de bomen bij de op- en afritten Amstelveen/Stadshart (aansluiting 5) in de ochtend verwijderd. Hiervoor moeten de op- en afritten dicht.

Afsluiting aansluiting 5 Amstelveen/Stadshart

Afrit 5 Amstelveen/Stadshart

Verbreden Schipholbrug: verdacht gebied explosieven Tweede Wereldoorlog

Wie in Nederland gaat bouwen, is verplicht een Niet Gesprongen Explosieven (NGE) onderzoek uit te laten voeren. Hoe ingewikkeld het onderzoek is, verschilt per locatie. ‘De archieven vertellen ons waar vroeger wel of niet gevochten of gebombardeerd is, maar ook vanaf welke hoogte, hoeveel bommen er afgegaan en geworpen zijn en welk type. Op basis van een historisch onderzoek wordt bepaald of we buiten ook echt op zoek moeten naar munitie’, vertelt Maurice van Gennip, projectleider en explosievendeskundige van T&A Survey.

Niet Gesprongen Explosieven onderzoek

Luchtfoto 1945 NGE onderzoek