A9 Badhoevedorp-Holendrecht

Rijkswaterstaat verbreedt de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht naar vier rijstroken per rijrichting en legt een wisselbaan aan. Hierdoor verbetert de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot. Bij Amstelveen komt de A9 over een lengte van 1,6 kilometer verdiept te liggen met drie overkappingen. Bij Ouderkerk aan de Amstel en Amstelveen komt veertien kilometer aan geluidschermen langs de weg en wordt extra stil asfalt aangebracht. Het project A9 Badhoevedorp-Holendrecht is onderdeel van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere.

Werkzaamheden A9 Badhoevedorp-Holendrecht: start verleggen aansluiting 5 Stadshart-Amstelveen

Vanaf maandag 23 november start aannemer VeenIX met de werkzaamheden voor het verleggen van aansluiting 5 (Stadshart-Amstelveen). Het gaat om de afritten voor verkeer  vanuit het oosten en het westen (knooppunten Holendrecht en Badhoevedorp) en de oprit voor verkeer richting het oosten (knooppunt Holendrecht). Door het verleggen van op- en afritten 5 heeft VeenIX ruimte om de verdiepte ligging te bouwen en is het tegelijkertijd mogelijk om het Stadshart bereikbaar houden voor verkeer tijdens de bouwperiode.

Verleggen aansluiting 5

Aansluiting 5 Amstelveen

Afsluiting onderdoorgang Bovenlandpad vanaf 1 december 2020

Eind november start VeenIX met het aanbrengen van zand aan de noordzijde van de A9 om de tijdelijke afrit 5 (Stadshart-Amstelveen) vanuit knooppunt Holendrecht te kunnen aanleggen. Het aanbrengen van zand gebeurt ook ter hoogte van het Bovenlandpad. Daarom wordt de onderdoorgang Bovenlandpad vanaf 1 december afgesloten voor fietsers en voetgangers. Fietsers en voetgangers kunnen vanaf 1 december gebruiken maken van de Keerpuntweg of de Keizer Karelweg.

Afsluiting Bovenlandpad

Afsluiting Bovenlandpad

Start werkzaamheden verleggen Verlengde Polderweg en Polderweg

Vanaf maandag 23 november gaat VeenIX aan de slag met het aansluiten van de bouw in- en uitrit op de Polderweg en het verleggen van de Verlengde Polderweg en de Polderweg naar het zuiden om ruimte te maken voor de extra rijstroken van de A9.

Verleggen (Verlengde) Polderweg

Beeld polderweg

Actuele hinderkaart bouwperiode A9 Badhoevedorp-Holendrecht

De komende jaren ondervinden bewoners en weggebruikers hinder van de werkzaamheden van de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 Badhoevedorp-Holendrecht. Dit kan verkeershinder zijn door omleidingen, geluid- of trillinghinder. Aannemer VeenIX neemt maatregelen om de hinder zoveel als mogelijk te beperken maar bouwen zonder hinder is helaas niet mogelijk. Wel kunnen we bewoners, weggebruikers en andere belangstellenden zo goed mogelijk op de hoogte houden van de hinder. Dit doen we onder andere met de actuele hinderkaart.

Actuele hinderkaart

Actuele hinderkaart