Verbreding en verdiepte aanleg A9 Badhoevedorp-Holendrecht

Rijkswaterstaat verbreedt de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht naar vier rijstroken per rijrichting en legt een wisselbaan aan. Hierdoor verbetert de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot. Bij Amstelveen komt de A9 over een lengte van 1,6 kilometer verdiept te liggen met drie overkappingen. Bij Ouderkerk aan de Amstel en Amstelveen komt veertien kilometer aan geluidschermen langs de weg en wordt extra stil asfalt aangebracht. Het project A9 Badhoevedorp-Holendrecht is onderdeel van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere.

Verbreding A9 ter hoogte van Ouder-Amstel op 5 oktober van start

Vanaf maandag 5 oktober start aannemerscombinatie VeenIX ter hoogte van Ouderkerk aan de Amstel, met de werkzaamheden voor de verbreding van de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht. Er wordt gestart met het verwijderen van bomen aan de zuidzijde van de A9. Vervolgens worden het bouwterrein en de in- en uitritten voor bouwverkeer aangelegd langs de zuidzijde van de A9.

Verbreding A9 ter hoogte van Ouder-Amstel van start

Medio oktober: bomen verwijderen en plaatsen vleermuisschermen omgeving Kazernepad Amstelveen

Om ruimte te maken voor de verbreding en de verdiepte aanleg van de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht, moeten we bomen langs de A9 verwijderen. Vanaf maandag 12 oktober starten we ook met de bomen in de omgeving van het Kazernepad. Om de bomen veilig te kunnen verwijderen, stellen we tijdens de herfstvakantie een korte omleidingsroute in op het Kazernepad.

Bomen verwijderen en plaatsen vleermuisschermen

Vleermuisschermen

Amstelveen InZicht gesloten tot en met 20 oktober

Belevingscentrum Amstelveen InZicht zal vanwege de aangescherpte maatregelen om de verspreiding van het coronavirus terug te dringen tot en met dinsdag 20 oktober haar deuren sluiten. Bezoekers kunnen hun vraag wel per mail stellen of een afspraak maken voor een videogesprek, bijvoorbeeld met een geluidexpert over de A9. 

Amstelveen Inzicht tijdelijk gesloten

Amstelveen Inzicht

Belangrijkste punten webinar A9 Amstelveen op een rij

Welke werkzaamheden komen eraan voor de verbreding van de A9 Badhoevedorp – Holendrecht in Amstelveen? Daarover vertelden we tijdens een online informatiebijeenkomst. Geen zin om die helemaal terug te kijken? Geen probleem. We hebben de belangrijkste punten op een rijtje gezet.

Samenvatting webinar A9BAHO Amstelveen

Studio webinar

Belangrijkste punten webinar A9 Ouder-Amstel op een rij

Welke werkzaamheden komen eraan voor de verbreding van de A9 Badhoevedorp – Holendrecht in Ouder-Amstel? Daarover vertelden we tijdens een online informatiebijeenkomst. Geen zin om die helemaal terug te kijken? Geen probleem. We hebben de belangrijkste punten op een rijtje gezet.

Samenvatting webinar A9BAHO Ouder-Amstel

Studio webinar Ouder Amstel