A9 Badhoevedorp-Holendrecht

Rijkswaterstaat verbreedt de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht naar vier rijstroken per rijrichting en legt een wisselbaan aan. Hierdoor verbetert de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot. Bij Amstelveen komt de A9 over een lengte van 1,6 kilometer verdiept te liggen met drie overkappingen. Bij Ouderkerk aan de Amstel en Amstelveen komt veertien kilometer aan geluidschermen langs de weg en wordt extra stil asfalt aangebracht. Het project A9 Badhoevedorp-Holendrecht is onderdeel van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere.

30 juli – 2 augustus: Keizer Karelweg ter hoogte van A9 en aansluitende wegen dicht

Vanaf vrijdag 30 juli 20.00 uur tot maandag 2 augustus 5.00 uur zijn de Keizer Karelweg ter hoogte van de A9, de op- en afritten 5 (Amstelveen-Stadshart) en de Burgemeester Rijnderslaan, afgesloten. Aannemer VeenIX past dit weekend het kruispunt op de Keizer Karelweg aan naar een Diverging Diamond Interchange (DDI) kruispunt. Het verkeer wordt met gele bebording omgeleid via de Beneluxbaan en op- en afrit 4 (Ouderkerk aan de Amstel). De extra reistijd is circa 10 minuten.

Weekendafsluiting Keizer Karelweg

Zaterdagochtend afrit 5 dicht

Nieuwe verkeerssituatie Keizer Karelweg vanaf 2 augustus

Vanaf maandag 2 augustus 05.00 uur is er een nieuwe verkeerssituatie op de Keizer Karelweg in Amstelveen, ter hoogte van de A9. Verkeer van noord naar zuid Amstelveen en andersom en automobilisten op de op- en afritten 5 en de Burgemeester Rijnderslaan, krijgen te maken met deze nieuwe verkeerssituatie.

Nieuwe verkeersituatie Keizer Karelweg

DDI met beeld

Laat je ook tijdens de afsluiting van de Keizer Karelweg goed informeren over je reis

Komende zomer zijn er diverse afsluitingen van de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht en de op- en afritten 5 (Amstelveen-Stadshart). Tijdens deze afsluitingen is de persoonlijke reisadviesdienst Ask&GO actief. Via WhatsApp en Facebook Messenger kunnen reizigers een persoonlijk reisadvies opvragen. Ook kunnen er vragen worden gesteld over de werkzaamheden.

Ask&GO

Ask&GO

Waar komt dat geluid vandaan? Zijn er omleidingen op mijn route? Bekijk de actuele hinderkaart

Op de actuele hinderkaart kunt u zien waar verkeers- en/of geluidhinder bij u in de buurt is, naar aanleiding van de werkzaamheden aan de A9. 

Bekijk hier de actuele hinderkaart

Actuele hinderkaart