A9 Badhoevedorp-Holendrecht

Rijkswaterstaat verbreedt de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht naar vier rijstroken per rijrichting en legt een wisselbaan aan. Hierdoor verbetert de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot. Bij Amstelveen komt de A9 over een lengte van 1,6 kilometer verdiept te liggen met drie overkappingen. Bij Ouderkerk aan de Amstel en Amstelveen komt veertien kilometer aan geluidschermen langs de weg en wordt extra stil asfalt aangebracht. Het project A9 Badhoevedorp-Holendrecht is onderdeel van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere.

Plaatsen damwanden zuidkant A9 bij Amstelveen-Stadshart

Maandag 12 april is aannemer VeenIX gestart met het plaatsen van damwanden aan de zuidkant van de A9, ter hoogte van afrit 5 Amstelveen-Stadshart. Eind april worden ook ter hoogte van oprit 5 Amstelveen-Stadshart, eveneens aan de zuidkant van de A9, damwanden geplaatst.

Plaatsen damwanden

Damwanden

28 april t/m 14 mei Burgemeester Rijnderslaan in beide richtingen dicht

Van woensdag 28 april tot en met vrijdag 14 mei is de Burgemeester Rijnderslaan in beide richtingen afgesloten tussen 7.00 en 19.00 uur. In de avonden en nachten, tussen 19.00 en 7.00 uur, is de weg alleen open vanaf de Keizer Karelweg richting de Beneluxbaan. De andere kant is afgesloten. 

Burgemeester Rijnderslaan afgesloten

Burgemeester Rijnderslaan

12 mei en 20 mei: digitale informatiebijeenkomst A9 Badhoevedorp-Holendrecht

Het afgelopen jaar hebben Rijkswaterstaat en VeenIX voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd voor de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht. Graag praten wij u op  woensdag 12 mei (Amstelveen) en donderdag 20 mei (Ouder-Amstel) bij over de werkzaamheden die de komende maanden op de planning staan ter hoogte van Amstelveen en Ouder-Amstel en welke hinder dit oplevert voor de omgeving. U kunt zich nu al aanmelden.

Aanmelden webinar

Studio webinar

Zomer 2021: werkzaamheden en afsluitingen A9 Badhoevedorp-Holendrecht

Komende zomer gaat aannemer VeenIX ter hoogte van Amstelveen verschillende werkzaamheden uitvoeren voor de verbreding en verdiepte aanleg van de A9. Hierdoor moeten de A9, de op – en afritten van aansluiting 5 (Amstelveen-Stadshart) en enkele lokale wegen, korte periodes afgesloten worden.

Werkzaamheden zomer 2021

Beeld afsluitingen zomer

Bekijk de actuele hinderkaart

Op de actuele hinderkaart kunt u zien waar verkeers- en/of geluidhinder bij u in de buurt is, naar aanleiding van de werkzaamheden aan de A9. 

Bekijk hier de actuele hinderkaart

Actuele hinderkaart