A9 Badhoevedorp-Holendrecht

Rijkswaterstaat verbreedt de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht naar vier rijstroken per rijrichting en legt een wisselbaan aan. Hierdoor verbetert de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot. Bij Amstelveen komt de A9 over een lengte van 1,6 kilometer verdiept te liggen met drie overkappingen. Bij Ouderkerk aan de Amstel en Amstelveen komt veertien kilometer aan geluidschermen langs de weg en wordt extra stil asfalt aangebracht. Het project A9 Badhoevedorp-Holendrecht is onderdeel van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere.

27 tot 30 augustus: A9 dicht vanaf knooppunt Badhoevedorp tot afrit 4

Van vrijdag 27 augustus 20.00 uur tot maandag 30 augustus 5.00 uur is de A9 in één richting, vanaf knooppunt Badhoevedorp tot afrit 4 Ouderkerk aan de Amstel dicht. Verkeer wordt omgeleid via de A4, de A10 en de A2. De extra reistijd is naar verwachting circa 10-30 minuten. 

De andere kant op is er tussen aansluiting Ouderkerk a/d Amstel (4) en het Kazernepad één rijstrook afgesloten. Dat betekent dat op dit deel van de A9 twee rijstroken beschikbaar zijn voor het verkeer.

Weekendafsluiting A9 richting Holendrecht

Weekendafsluiting A9 sloop viaducten

Eerste ervaringen met de DDI op de Keizer Karelweg

Vorige week maandagochtend is de zogeheten Diverging Diamond Interchange (DDI) in gebruik genomen op de Keizer Karelweg ter hoogte van de A9. Fedde Kuperus, verkeersmanager bij aannemer VeenIX, werkte mee aan het ontwerp van de DDI en houdt de nieuwe situatie nauwlettend in de gaten. Hoe is de eerste week verlopen?

Eerste ervaringen DDI

DDI klaar voor gebruik

Amsterdamseweg bij A9 van noord naar zuid dicht tot 6 september

De Amsterdamseweg ter hoogte van de A9 blijft tot maandag 6 september 5.00 uur in één richting dicht voor het gemotoriseerd verkeer: vanuit het noorden richting het Oude Dorp. Het verkeer wordt omgeleid via de Keizer Karelweg. De andere kant op, vanuit het Oude Dorp richting het noorden, blijft open.

Planning afsluiting Amsterdamseweg gewijzigd

Amsterdamseweg