A9 Badhoevedorp-Holendrecht

Rijkswaterstaat verbreedt de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht naar vier rijstroken per rijrichting en legt een wisselbaan aan. Hierdoor verbetert de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot. Bij Amstelveen komt de A9 over een lengte van 1,6 kilometer verdiept te liggen met drie overkappingen. Bij Ouderkerk aan de Amstel en Amstelveen komt veertien kilometer aan geluidschermen langs de weg en wordt extra stil asfalt aangebracht. Het project A9 Badhoevedorp-Holendrecht is onderdeel van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere.

17 december: fiets- en voetgangersbrug Keizer Karelweg in gebruik

Op vrijdagmiddag 17 december wordt de nieuwe, tijdelijke fiets- en voetgangersbrug bij de Keizer Karelweg in gebruik genomen. De omleiding via het Bovenlandpad vervalt vanaf dat moment. Voorafgaand van de openstelling, zijn de op - en afritten 5 enkele nachten afgesloten om de brug te plaatsen en de huidige voetgangersbrug te verwijderen.  

Openstelling tijdelijke fiets- en voetgangersbrug Keizer Karelweg

Fietsbrug

Terugkijken digitale informatieavonden A9 Badhoevedorp-Holendrecht

Rijkswaterstaat organiseerde samen met VeenIX en de gemeentem een online informatiebijeenkomst over de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 Badhoevedorp – Holendrecht ter hoogte van Ouderkerk aan de Amstel en Amstelveen. U kunt beide webinars nu terugkijken. Ook kunt u de sheets van de presentatie bekijken.

Terugkijken webinar

Webinar november 20212

Meest gestelde vragen webinar A9 Badhoevedorp-Holendrecht Amstelveen november 2021

Tijdens de digitale informatieavond over de A9 Badhoevedorp-Holendrecht ter hoogte van Amstelveen, kregen we veel vragen binnen die we niet allemaal tijdens de uitzending konden beantwoorden. Daarom hebben we een lijst met meest gestelde vragen opgesteld. 

Meest gestelde vragen digitale informatieavond A9 ter hoogte van Amstelveen

Wie bouwen de A9 eigenlijk? We stellen de mannen en vrouwen graag voor!

De verbreding van de A9 tussen knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht kan niet zonder alle uitvoerders die buiten aan het werk zijn. Een aantal van hen stellen we graag aan je voor. Zoals Tim Reeves, die al in vele landen heeft gewerkt, maar nu heel graag aan dit project wilde werken.

De bouwers van de A9

Foto Tim Reeves

Groeninrichting bij Ronde Hoep West: denkt u mee?

Na het succes om samen met bewoners een Herplantplan te maken voor het talud van de snelweg in de Ronde Hoep, zijn wij nu op zoek naar mensen die mee willen denken over de inrichting van een groenstrook ter hoogte van Ronde Hoep West.

Meedenken groenplan Ouder Amstel

Kaartje locatie groenplan