A9 Badhoevedorp-Holendrecht

Rijkswaterstaat verbreedt de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht naar vier rijstroken per rijrichting en legt een wisselbaan aan. Hierdoor verbetert de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot. Bij Amstelveen komt de A9 over een lengte van 1,6 kilometer verdiept te liggen met drie overkappingen. Bij Ouderkerk aan de Amstel en Amstelveen komt veertien kilometer aan geluidschermen langs de weg en wordt extra stil asfalt aangebracht. Het project A9 Badhoevedorp-Holendrecht is onderdeel van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere.

Keizer Karelweg ter hoogte van A9: voetgangers via tijdelijke brug, fietsers via Bovenlandpad

Aannemer VeenIX bouwt aan de oostkant van de Keizer Karelweg, ter hoogte van de A9, een tijdelijke voetgangers- en fietsbrug, over oprit 5 richting Holendrecht. Door een tekort aan staal in Nederland, lukt het niet om deze op 30 augustus gereed te hebben. Voor voetgangers wordt er een tijdelijke brug van steigerbuizen gebouwd. Mindervaliden worden met een pendelbus van noord naar zuid en vice versa gebracht.

Lees meer

Weekendafsluiting A9

Reminder: A9 dicht vanaf knooppunt Badhoevedorp tot afrit 4

Van vrijdag 27 augustus 20.00 uur tot maandag 30 augustus 5.00 uur is de A9 in één richting, vanaf knooppunt Badhoevedorp tot afrit 4 Ouderkerk aan de Amstel dicht. Verkeer wordt omgeleid via de A4, de A10 en de A2. De extra reistijd is naar verwachting circa 10-30 minuten. 

Lees meer

Weekendafsluiting A9 sloop viaducten