A9 Badhoevedorp-Holendrecht

Rijkswaterstaat verbreedt de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht naar vier rijstroken per rijrichting en legt een wisselbaan aan. Hierdoor verbetert de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot. Bij Amstelveen komt de A9 over een lengte van 1,6 kilometer verdiept te liggen met drie overkappingen. Bij Ouderkerk aan de Amstel en Amstelveen komt veertien kilometer aan geluidschermen langs de weg en wordt extra stil asfalt aangebracht. Het project A9 Badhoevedorp-Holendrecht is onderdeel van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere.

Herinnering: 28 juni t/m 8 juli: A9 8 doordeweekse nachten afgesloten

Op maandag 17 mei is VeenIX gestart met het aanleggen van de landhoofden voor de tijdelijke bruggen bij het Kazernepad en de Amsterdamseweg. In het weekend van 18-21 juni zijn de middensteunpunten geplaatst. De volgende stap is het inhijsen van de dekken van de bruggen. Deze werkzaamheden staan gepland vanaf maandag 28 juni tijdens 8 doordeweekse nachten van 22.00 uur tot 5.00 uur. 

A9 vanaf 28 juni 8 doordeweekse nachten afgesloten

Beeld afsluitingen zomer

Vanaf 5 juli werkzaamheden Keizer Karelweg

De komende weken gaat VeenIX aan de slag bij de Keizer Karelweg ter hoogte van het de A9. Zo wordt de Keizer Karelweg aangepast ter voorbereiding op de DDI en worden damwanden en steunpunten aangebracht voor de tijdelijke zuidelijke rijstroken (bypass). Vanaf 9 juli t/m 30 augustus moeten de op- en afritten 5 (Amstelveen-Stadshart) aan de zuidkant van de A9 hiervoor afgesloten worden. 

Vanaf 5 juli werkzaamheden Keizer Karelweg

Zaterdagochtend afrit 5 dicht

Van maandag 5 juli tot en met vrijdag 16 juli Kazernepad in beide richtingen dicht

Aannemer VeenIX start op 5 juli met de werkzaamheden om de tijdelijke brug bij het Kazernepad aan te laten sluiten op de lokale wegen. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot en met vrijdag 16 juli. Het Kazernepad is deze periode in beide richtingen afgesloten. Fietsers en voetgangers worden omgeleid via de Amsterdamseweg. 

Vanaf 5 juli tot en met 16 juli Kazernepad dicht

Tijdelijke brug Kazernepad

Een koptelefoon tegen het trillen op de A9

Koptelefoons en op maat gemaakte oordoppen dempen het ergste geluid, maar vervelend zal zeker zijn. Drie jaar lang zorgt het intrillen van damwanden langs de A9 voor flinke geluidsoverlast voor de omwonenden. Flexibele oplossingen en een luisterend oor moeten het leed iets verzachten, alus omgevingsmanager Lammert Postma.

Hinder door werkzaamheden

Lammert