A9 Badhoevedorp-Holendrecht

Rijkswaterstaat verbreedt de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht naar vier rijstroken per rijrichting en legt een wisselbaan aan. Hierdoor verbetert de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot. Bij Amstelveen komt de A9 over een lengte van 1,6 kilometer verdiept te liggen met drie overkappingen. Bij Ouderkerk aan de Amstel en Amstelveen komt veertien kilometer aan geluidschermen langs de weg en wordt extra stil asfalt aangebracht. Het project A9 Badhoevedorp-Holendrecht is onderdeel van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere.

Vanaf 24 februari fiets- en voetpad westkant Keizer Karelweg ter hoogte van het Stadshart dicht

Vanaf woensdag 24 februari 7.00 uur is het fiets- en voetpad aan de westkant van de Keizer Karelweg, ter hoogte van het Stadshart, afgesloten in verband met werkzaamheden aan de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 Badhoevedorp-Holendrecht. De nieuwe route voor fietsers en voetgangers leidt via het bestaande fiets- en voetpad aan de oostkant van de Keizer Karelweg. Fietsers en voetgangers worden met tijdelijke borden gewezen op de nieuwe route.

Fietspad westkant Keizer Karelweg ter hoogte van Stadshart dicht

Keizer Karelweg

Sloop pastorie Annakerk Amstelveen

Om ruimte te maken voor de verbreding en de verdiepte ligging van de A9 Badhoevedorp – Holendrecht moet de pastorie van de Annakerk gesloopt worden. We starten op 1 maart met de sloop. Naar verwachting zijn de werkzaamheden eind maart gereed.

Sloop pastorie Annakerk

Pastorie Annakerk

Electrische Museumtramlijn blijft rijden tijdens werk A9 Badhoevedorp – Holendrecht

Maandag 8 februari starten we met de werkzaamheden aan het spoor van de Electrische Museumtramlijn Amsterdam (EMA). Het spoor op het viaduct bij het Kazernepad wordt verwijderd en er worden tijdelijke voorzieningen aan de noordkant van de A9 aangebracht, zodat de Museumtramlijn tijdens de bouw van de A9 kan blijven rijden.

Electrische Museum Tramlijn blijft rijden tijdens werk A9

Elektrische museum tram