A9 Badhoevedorp-Holendrecht

Rijkswaterstaat verbreedt de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht naar vier rijstroken per rijrichting en legt een wisselbaan aan. Hierdoor verbetert de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot. Bij Amstelveen komt de A9 over een lengte van 1,6 kilometer verdiept te liggen met drie overkappingen. Bij Ouderkerk aan de Amstel en Amstelveen komt veertien kilometer aan geluidschermen langs de weg en wordt extra stil asfalt aangebracht. Het project A9 Badhoevedorp-Holendrecht is onderdeel van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere.

Burgemeester Rijnderslaan in één richting dicht van 25 januari t/m 26 februari

Vanaf maandag 25 januari 07.00 uur tot en met vrijdag 26 februari 19.00 uur is de Burgemeester Rijnderslaan in één richting afgesloten; vanaf de Beneluxbaan richting de Keizer Karelweg. Het verkeer wordt met gele bebording omgeleid. De extra reistijd is circa 5 minuten. Voor fietsers blijft de Burgemeester Rijnderslaan in beide richtingen open.

Burgemeester Rijnderslaan in één richting afgesloten

Start werkzaamheden ter hoogte van de Schipholbrug

In de tweede week van februari start VeenIX met de uitvoerende grondwerkzaamheden rondom aansluiting 6 (Aalsmeer) en de Schipholbrug. De A9 wordt hier zowel aan de noord- als de zuidzijde verbreed.

Werkzaamheden Schipholbrug

Uitkijkpunt ter hoogte van Kazernepad in Amstelveen gereed

Afgelopen week heeft aannemer VeenIX een uitkijkpunt gebouwd ter hoogte van het Kazernepad in Amstelveen. Vanaf het uitkijkpunt kunnen bewoners en andere geïnteresseerden straks meekijken met de bouw van de verdiepte ligging.

Uitkijkpunt ter hoogte van Kazernepad gereed

Hoe verbreed je een snelweg met behoud van de leefbaarheid?

Waarom zijn sommige geluidschermen transparant en anderen begroeid? En waarom ziet elk viaduct er weer anders uit? Bij het aanpassen of wijzigen van een snelweg, moeten  allerlei keuzes gemaakt worden, bijvoorbeeld op het gebied van leefbaarheid en aantrekkelijkheid. We spreken erover met Louis van Galen, adviseur ruimtelijke kwaliteit en vormgeving bij Rijkswaterstaat.

Hoe verbreed je een snelweg met behoud van de leefbaarheid?

Actuele hinderkaart

Klik hier om te zien waar hinder voorkomt door de werkzaamheden. 

Actuele hinderkaart