A9 Badhoevedorp-Holendrecht

Rijkswaterstaat verbreedt de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht naar vier rijstroken per rijrichting en legt een wisselbaan aan. Hierdoor verbetert de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot. Bij Amstelveen komt de A9 over een lengte van 1,6 kilometer verdiept te liggen met drie overkappingen. Bij Ouderkerk aan de Amstel en Amstelveen komt veertien kilometer aan geluidschermen langs de weg en wordt extra stil asfalt aangebracht. Het project A9 Badhoevedorp-Holendrecht is onderdeel van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere.

Van 9 juli t/m 30 augustus: op– en afrit 5 aan de zuidkant van de A9 dicht

Vanaf vrijdag 9 juli 20.00 uur tot en met maandag 30 augustus 5.00 uur, is op- en afrit 5 (Amstelveen-Stadshart) aan de zuidkant van de A9 dicht. Het verkeer wordt omgeleid via op- en afrit 4 (Ouderkerk aan de Amstel). De extra reistijd is circa 5 tot 10 minuten.

Aansluiting 5 Amstelveen-Stadshart zuidkant A9 dicht

A9 en aanleg tijdelijke rijstroken

Fietspad oostzijde Keizer Karelweg ter hoogte van A9 dicht tot 30 augustus

Van vrijdag 9 juli 20.00 uur tot en met maandag 30 augustus 5.00 uur is het fietspad aan de oostkant van de Keizer Karelweg, ter hoogte van de A9, afgesloten. Het fietspad aan de westkant is al eerder afgesloten. 

Fietspad oostkant Keizer Karelweg dicht

Aansluiting 5 Amstelveen

Plannen van weekendafsluiting: ‘Het is een kaartenhuis: haal er één kaart uit en alles stort in’

In het weekend van 18 tot 21 juni was de A9 tussen Badhoevedorp en Holendrecht volledig afgesloten. Er werd 24 uur per dag door in totaal zo’n 300 mannen en vrouwen aan de weg gewerkt. ‘Een dergelijke afsluiting moet 26 weken van tevoren bij Rijkswaterstaat worden aangevraagd. Vanaf dat moment gaat de tijd tikken en draait het nog maar om één vraag: wat willen we over 26 weken gaan doen?’ Aan het woord is Jeroen Piscaer van VeenIX. Hij neemt ons mee in wat er allemaal kwam kijken bij de wegafsluiting van de A9.

Plannen van een weekendafsluiting

Foto Jeroen plannen weekendafsluiting

Proefrijden voor nieuwe kruising Keizer Karelweg

Een oefenritje op het (toekomstige) nieuwe kruispunt (DDI) op de Keizer Karelweg? Dat kan nu in Amstelveen InZicht

Begin augustus is er een nieuwe verkeerssituatie bij het kruispunt op de Keizer Karelweg, ter hoogte van de A9. Kom proefrijden in belevingscentrum Amstelveen InZicht zodat u goed voorbereid de weg opgaat.

Proefrijden DDI

Proefrijden DDI

Fietsrondleidingen langs werk A9 Amstelveen

De werkzaamheden aan de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht zijn in volle gang. Er is veel te zien én te vertellen over de bouwwerkzaamheden. Zoals over de technische uitdagingen van de bouw van de verdiepte ligging, de aanleg van de tijdelijke extra rijstroken (bypass) bij Amstelveen en natuurlijk hoe we een snelweg verbreden en deels verdiepen terwijl de weg open blijft. Over deze en andere onderwerpen vertellen wij u graag meer tijdens onze fietsrondleidingen langs de A9. Via deze link kunt u zich aanmelden. 

Fietsrondleidingen A9

Afbeelding weekendwerk vanaf fietspad