A9 Badhoevedorp-Holendrecht

Rijkswaterstaat verbreedt de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht naar vier rijstroken per rijrichting en legt een wisselbaan aan. Hierdoor verbetert de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot. Bij Amstelveen komt de A9 over een lengte van 1,6 kilometer verdiept te liggen met drie overkappingen. Bij Ouderkerk aan de Amstel en Amstelveen komt veertien kilometer aan geluidschermen langs de weg en wordt extra stil asfalt aangebracht. Het project A9 Badhoevedorp-Holendrecht is onderdeel van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere.

Herinnering: 18-21 juni: A9 tussen knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht in beide richtingen dicht

Van vrijdag 18 juni 2021 20.00 uur tot en met maandag 21 juni 2021 5.00 uur, is de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht in beide richtingen dicht.

18-21 juni A9 dicht

Beeld afsluitingen zomer

Bekijk komend weekend de werkzaamheden vanaf het uitkijkpunt in Amstelveen

Het uitkijkpunt ter hoogte van het Kazernepad in Amstelveen is komend weekend geopend. Op zaterdag 19 en zondag 20 juni, tussen 10.00 uur tot 17.00 uur, kunnen bewoners en andere geinteresseerden meekijken met de bouw. Dit weekend is de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht afgesloten, onder andere om de middensteunpunten van de tijdelijke bruggen bij de Amsterdamseweg en het Kazernepad te plaatsen. Vanaf het uitkijkpunt is prachtig zicht op deze werkzaamheden. Ook is door het gestortte zand, de ondergrond van de tijdelijke extra rijstroken aan de zuidkant van de A9 goed zichtbaar vanaf deze hoogte. 

Reguliere openingstijden van het uitkijkpunt zijn op woensdag t/m vrijdag van 13.00 uur - 17.00 uur. 

Uitkijkpunt

Afsluitingen A9: laat je goed informeren over je reis door Ask&GO

Komende zomer zijn er diverse afsluitingen van de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht en de op- en afritten 5 (Amstelveen-Stadshart). Tijdens deze afsluitingen is de persoonlijke reisadviesdienst Ask&GO actief. Via WhatsApp en Facebook Messenger kunnen reizigers een persoonlijk reisadvies opvragen. Ook kunnen er vragen worden gesteld over de werkzaamheden.

Ask&GO

Ask&GO

Bekijk het werk aan de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 vanaf de fiets!

Er wordt hard gewerkt aan de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht. En dat zie je: grote hopen zand, graafmachines en zandwagens die af en aan rijden en damwanden en tijdelijke bruggen die geplaatst worden. Pak de fiets en rij de route die we voor u hebben uitgezet langs de A9, van Ouderkerk aan de Amstel tot aan de Schipholbrug (andersom of een kleiner deel van de route fietsen kan ook). 

Fietsroute langs de A9 Badhoevedorp-Holendrecht

A9 en aanleg tijdelijke rijstroken